Recept

Färskostfylld kycklingbröstfilé med pepparrot och äpple

4.4
(5)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 2 st Schalottenlökar
  • 100 g Cantadouost/pepparrot
  • Salt och peppar
  • 1 st Äpple
  • 3 dl Äpplecider
  • 4 msk Grädde
  • 4 tsk Vetemjöl
  • 4 msk Mjölk

Tillagning:

  1. Skär en ficka i varje filé. Fyll fickan med ost och finhackad lök.

  2. Bryn filéerna i stekpanna. Salta och peppra.

  3. Skär äpplet i små, små tärningar och strö runt om köttet i stekpannan. Tillsätt cider och grädde.

  4. Skaka samman mjölk och mjöl. Häll det över köttet och låt koka i 3-5 min.

  5. Smaka av med salt och peppar. Eventuell överbliven ost kan strös runt om köttet. Såsen blir då krämigare i konsistensen.

  6. Servera pressad potatis till.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 5

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept

Persiljefylld kycklingbröstfilé på rotfruktsbädd

30min
0
(0)

Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis

30min
3.6
(5)

Kycklingfilé med örter

30min
0
(0)

Kycklingfilé med vinsmör

35min
3.3
(3)

Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin

30min
3.8
(12)

Himmelsk Grekpytt

30min
0
(0)

Grillad Tvådelad filé m. grillade medelhavsgrönsaker

40min
1
(1)

Gryta med chili, apelsin & vitt vin

25min
0
(0)

Citronstekt kyckling med pasta

30min
0
(0)

Citronglacerade kycklingskivor med Quinoasallad

70min
5
(1)