Recept
Färskostfylld kycklingbröstfilé med pepparrot och äpple
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 2 st Schalottenlökar
- 100 g Cantadouost/pepparrot
- Salt och peppar
- 1 st Äpple
- 3 dl Äpplecider
- 4 msk Grädde
- 4 tsk Vetemjöl
- 4 msk Mjölk
Tillagning:
-
Skär en ficka i varje filé. Fyll fickan med ost och finhackad lök.
-
Bryn filéerna i stekpanna. Salta och peppra.
-
Skär äpplet i små, små tärningar och strö runt om köttet i stekpannan. Tillsätt cider och grädde.
-
Skaka samman mjölk och mjöl. Häll det över köttet och låt koka i 3-5 min.
-
Smaka av med salt och peppar. Eventuell överbliven ost kan strös runt om köttet. Såsen blir då krämigare i konsistensen.
-
Servera pressad potatis till.
Liknande recept
Läs mer om Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka
Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka
Läs mer om Tomat & Basilikafilé
Tomat & Basilikafilé
Läs mer om Kycklingfilé med Dijonsås
Kycklingfilé med Dijonsås
Läs mer om Kycklingfilé i Cider och Senap
Kycklingfilé i Cider och Senap
Läs mer om Kyckling Kiev
Kyckling Kiev
Läs mer om Himmelsk Grekpytt
Himmelsk Grekpytt
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt
Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt
Läs mer om Grillad kycklingfilé sandwich med äppelslaw & mangomayo
Grillad kycklingfilé sandwich med äppelslaw & mangomayo
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Läs mer om Favoritgryta