Recept

Färskostfylld kycklingbröstfilé med pepparrot och äpple

4.3
(6)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 2 st Schalottenlökar
  • 100 g Cantadouost/pepparrot
  • Salt och peppar
  • 1 st Äpple
  • 3 dl Äpplecider
  • 4 msk Grädde
  • 4 tsk Vetemjöl
  • 4 msk Mjölk

Tillagning:

  1. Skär en ficka i varje filé. Fyll fickan med ost och finhackad lök.

  2. Bryn filéerna i stekpanna. Salta och peppra.

  3. Skär äpplet i små, små tärningar och strö runt om köttet i stekpannan. Tillsätt cider och grädde.

  4. Skaka samman mjölk och mjöl. Häll det över köttet och låt koka i 3-5 min.

  5. Smaka av med salt och peppar. Eventuell överbliven ost kan strös runt om köttet. Såsen blir då krämigare i konsistensen.

  6. Servera pressad potatis till.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 6

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept

Krämig pasta med citron & vitlök

20min
4.2
(67)

Tomat & Basilikafilé

25min
3
(1)

Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost

25min
5
(2)

Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis

30min
3.6
(5)

Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng

40min
0
(0)

Kycklingfilé i Sambalcrème

30min
4
(1)

Grillad Tvådelad filé med grillade primörer

40min
0
(0)

Clubsandwich med tonfisk & currymajonnäs

20min
5
(1)

Citrongrillat kycklingspett med rösti

30min
0
(0)

Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé

45min
0
(0)