Recept
Gorgonzolafilé med valnötter

Till alla gorgonzola älskar - ni kommer gilla den här såsen.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Smör
- 1 dl Purjolök, finstrimlad
- 1 dl Mjölk
- 2 dl Crème fraiche
- 0.5 dl Konjak
- 1 dl Vitt vin
- 1 st Kycklingbuljongtärning
- 1 msk Brunt farinsocker
- 150 g Gorgonzola
- Valnötter
Tillagning:
-
Bryn filéerna i smör i en stekpanna. Låt eftersteka under lock i 10 min.
-
Fräs purjolöken i smör i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser utom nötterna. Rör om tills osten har smält. Låt såsen småputtra i 10 min.
-
Lägg upp köttet skuret i sneda skivor på ett uppläggningsfat och häll såsen runt om. Dekorera med valnötter.
-
Servera pressad potatis eller klyftpotatis till.
Liknande recept
Läs mer om Färskostfylld kycklingbröstfilé med pepparrot och äpple
Färskostfylld kycklingbröstfilé med pepparrot och äpple
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Senapskyckling
Senapskyckling
Läs mer om Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
Läs mer om Mozzarellakyckling
Mozzarellakyckling
Läs mer om Kycklinggryta med sting
Kycklinggryta med sting
Läs mer om Kycklingfilé med örter
Kycklingfilé med örter
Läs mer om Kycklingfilé i Mousserande Vin
Kycklingfilé i Mousserande Vin
Läs mer om Kyckling- och primörgrill med parmesanslungad grönsakspasta
Kyckling- och primörgrill med parmesanslungad grönsakspasta
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. grillad banan, lime, chili och ingefärapuré