Recept
Gorgonzolafilé med valnötter

Till alla gorgonzola älskar - ni kommer gilla den här såsen.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Smör
- 1 dl Purjolök, finstrimlad
- 1 dl Mjölk
- 2 dl Crème fraiche
- 0.5 dl Konjak
- 1 dl Vitt vin
- 1 st Kycklingbuljongtärning
- 1 msk Brunt farinsocker
- 150 g Gorgonzola
- Valnötter
Tillagning:
-
Bryn filéerna i smör i en stekpanna. Låt eftersteka under lock i 10 min.
-
Fräs purjolöken i smör i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser utom nötterna. Rör om tills osten har smält. Låt såsen småputtra i 10 min.
-
Lägg upp köttet skuret i sneda skivor på ett uppläggningsfat och häll såsen runt om. Dekorera med valnötter.
-
Servera pressad potatis eller klyftpotatis till.
Liknande recept
Läs mer om Kycklingfilé i Sambalcrème
Kycklingfilé i Sambalcrème
Läs mer om Kycklinggryta med dragon och Dijon
Kycklinggryta med dragon och Dijon
Läs mer om Grillad Tvådelad filé med grillade primörer
Grillad Tvådelad filé med grillade primörer
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. grillade medelhavsgrönsaker
Grillad Tvådelad filé m. grillade medelhavsgrönsaker
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. grillad banan, lime, chili och ingefärapuré
Grillad Tvådelad filé m. grillad banan, lime, chili och ingefärapuré
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Läs mer om Cornflakes filé
Cornflakes filé
Läs mer om Citronstekt kyckling med pasta
Citronstekt kyckling med pasta
Läs mer om Citronglacerade kycklingskivor med Quinoasallad
Citronglacerade kycklingskivor med Quinoasallad
Läs mer om Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök