Recept

Persiljefylld kycklingbröstfilé på rotfruktsbädd

0
(0)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 5 dl Kycklingbuljong
  • Bladpersilja
  • Peppar
  • 1 st Morot
  • 0.3 st Purjolök
  • 0.5 st Rotselleri
  • 1 st Palsternacka
  • 0.5 st Kålrot
  • 3 st Potatisar
  • Olivolja
  • 2 tsk Örtkryddor

Tillagning:

  1. Skär ett snitt i varje filé så att en ficka bildas. Fyll fickan med bladpersilja och peppra lite.

  2. Koka upp buljongen och lägg i filéerna. Låt sjuda under lock i 10 min.

  3. Skala alla rotfrukter och skär dem i olika former (stavar, strimlor, tärningar). Droppa olja och strö örtkryddor över rotfrukterna.

  4. Fräs rotfrukterna i lite olja. Salta och peppra.

  5. Lägg upp nystekta väldoftande rotfruktspotpurrit på varma tallrikar. Skär upp filéerna och lägg dem vackert på grönsakerna. Servera gott bröd till.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept

Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad

30min
3.8
(4)

Vitlöksdoftande kycklingfilé

30min
3.5
(20)

Kyckling- och primörgrill med parmesanslungad grönsakspasta

30min
0
(0)

Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin

30min
3.9
(14)

Grillad Tvådelad filé med grillade primörer

40min
0
(0)

Grillad kycklingfilé sandwich med äppelslaw & mangomayo

30min
0
(0)

Grillad kycklingfilé med sallad på spenat, äpple och pepparrot

5
(1)

Grillad kycklingfilé med rostad potatis, tomat, bacon, vitlök & bönor

0
(0)

Citronstekt kyckling med pasta

30min
0
(0)

Citronglacerade kycklingskivor med Quinoasallad

70min
5
(1)