Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 100 g Smör
- 2 dl Vetemjöl
- 1 dl Grahamsmjöl
- 3 msk Vatten
- 3 st Kycklingbröstfiléer
- 2 st Schalottenlökar
- Smör
- 1 dl Keso
- 1 dl Crème fraiche
- 2 tsk Curry
- 1 tsk Salt
- 1 krm Peppar
- 1 krm Socker
- 3 st Tomater
- 2 dl Västerbottenost, eller annan smakrik ost
Tillagning:
-
PAJSKAL: Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Låt vila i 20 min i kylskåp.
-
Klä en form med deg och förgrädda i ugn i 10 min, 200°C.
-
FYLLNING: Strimla köttet och finhacka löken. Fräs kött och lök i en stekpanna. Salta och peppra lite. Låt svalna.
-
Rör samman keso, crème fraiche, curry, salt, peppar och socker.
-
Lägg kött och lök i pajskalet. Bred kesoblandningen över. Skiva tomaterna fint och lägg dem över kesoblandningen.
-
Strö riven ost över och grädda i 20-30 min, 200°C, tills pajen fått en gyllenbrun färg.
-
Servera sallad till.
Liknande recept
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Färskostfylld kycklingbröstfilé med pepparrot och äpple
Färskostfylld kycklingbröstfilé med pepparrot och äpple
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Ostgratinerade kycklingfiléer
Ostgratinerade kycklingfiléer
Läs mer om Vitlöksdoftande kycklingfilé
Vitlöksdoftande kycklingfilé
Läs mer om Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Läs mer om Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Läs mer om Kycklinggryta med dragon och Dijon
Kycklinggryta med dragon och Dijon
Läs mer om Chili & Cashewstekta innerfiléer med mango- och currybulgur & ingefära yoghurt
Chili & Cashewstekta innerfiléer med mango- och currybulgur & ingefära yoghurt
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé