Majas Kycklingpaj

Majas Kycklingpaj

4 pers

Ingredienser

PAJDEG
smör 100 g
vetemjöl 2 dl
grahamsmjöl 1 dl
vatten 3 msk

FYLLNING
kycklingbröstfiléer 3 st
schalottenlök 2
smör
keso 1 dl
creme fraiche 1 dl
curry 2 tsk
salt 1 tsk
peppar 2krm
socker 2 krm
tomater 3
riven Västerbottensost 2 dl

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

1. PAJSKAL: Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Låt vila i 20 min i kylskåp.

2. Klä en form med deg och förgrädda i ugn i 10 min, 200 grader.

3. FYLLNING: Strimla köttet och finhacka löken.

4. Fräs kött och lök i en stekpanna. Salta och peppra lite. Låt svalna.

5. Rör samman keso, creme fraiche, curry, salt, peppar och socker.

6. Lägg kött och lök i pajskalet. Bred kesoblandningen över.

7. Skiva tomaterna fint och lägg dem över kesoblandningen.

8. Strö riven ost över och grädda i 20-30 min, 200 grader, tills pajen fått en gyllenbrun färg.

Servera sallad till.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök