Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 100 g Smör
- 2 dl Vetemjöl
- 1 dl Grahamsmjöl
- 3 msk Vatten
- 3 st Kycklingbröstfiléer
- 2 st Schalottenlökar
- Smör
- 1 dl Keso
- 1 dl Crème fraiche
- 2 tsk Curry
- 1 tsk Salt
- 1 krm Peppar
- 1 krm Socker
- 3 st Tomater
- 2 dl Västerbottenost, eller annan smakrik ost
Tillagning:
-
PAJSKAL: Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Låt vila i 20 min i kylskåp.
-
Klä en form med deg och förgrädda i ugn i 10 min, 200°C.
-
FYLLNING: Strimla köttet och finhacka löken. Fräs kött och lök i en stekpanna. Salta och peppra lite. Låt svalna.
-
Rör samman keso, crème fraiche, curry, salt, peppar och socker.
-
Lägg kött och lök i pajskalet. Bred kesoblandningen över. Skiva tomaterna fint och lägg dem över kesoblandningen.
-
Strö riven ost över och grädda i 20-30 min, 200°C, tills pajen fått en gyllenbrun färg.
-
Servera sallad till.
Liknande recept
Läs mer om Gorgonzolafilé med valnötter
Gorgonzolafilé med valnötter
Läs mer om Färskostfylld kycklingbröstfilé med pepparrot och äpple
Färskostfylld kycklingbröstfilé med pepparrot och äpple
Läs mer om Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng
Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng
Läs mer om Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Läs mer om Mangokyckling
Mangokyckling
Läs mer om Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Läs mer om Kycklingfilé i chilibuljong
Kycklingfilé i chilibuljong
Läs mer om Kycklinggryta med dragon och Dijon
Kycklinggryta med dragon och Dijon
Läs mer om Favoritgryta
Favoritgryta
Läs mer om Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök