Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 100 g Smör
- 2 dl Vetemjöl
- 1 dl Grahamsmjöl
- 3 msk Vatten
- 3 st Kycklingbröstfiléer
- 2 st Schalottenlökar
- Smör
- 1 dl Keso
- 1 dl Crème fraiche
- 2 tsk Curry
- 1 tsk Salt
- 1 krm Peppar
- 1 krm Socker
- 3 st Tomater
- 2 dl Västerbottenost, eller annan smakrik ost
Tillagning:
-
PAJSKAL: Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Låt vila i 20 min i kylskåp.
-
Klä en form med deg och förgrädda i ugn i 10 min, 200°C.
-
FYLLNING: Strimla köttet och finhacka löken. Fräs kött och lök i en stekpanna. Salta och peppra lite. Låt svalna.
-
Rör samman keso, crème fraiche, curry, salt, peppar och socker.
-
Lägg kött och lök i pajskalet. Bred kesoblandningen över. Skiva tomaterna fint och lägg dem över kesoblandningen.
-
Strö riven ost över och grädda i 20-30 min, 200°C, tills pajen fått en gyllenbrun färg.
-
Servera sallad till.
Liknande recept
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Sambalfilé
Sambalfilé
Läs mer om Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Läs mer om Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Läs mer om Mangokyckling
Mangokyckling
Läs mer om Maharadjans filé
Maharadjans filé
Läs mer om Lingonkyckling
Lingonkyckling
Läs mer om Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Läs mer om Gryta med chili, apelsin & vitt vin
Gryta med chili, apelsin & vitt vin
Läs mer om Cornflakes filé