Recept

Indonesisk Hetta

3.5
(2)
Härlig het sås med bland annat chili, koriander och kokosmjölk.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 tsk Gurkmeja
  • 1 tsk Koriander
  • Olja
  • 1 st Buljongtärning
  • 2.5 dl Kokosmjölk
  • 1 msk Vetemjöl
  • 2 dl Matlagningsyoghurt

Tillagning:

  1. Fräs sambal oelek, tomatpuré, gurkmeja och koriander i olja i en kastrull.

  2. Tillsätt buljongtärning och kokosmjölk. Låt koka ett par minuter.

  3. Blanda samman mjöl och matlagningsyoghurt. Rör ner det i kastrullen och låt koka 3 min.

  4. Bryn köttet i en stekpanna. Häll i lite vatten och låt eftersteka under lock i 10-15 min.

  5. Lägg upp köttet på ett fat. Häll den varma heta såsen över och dekorera med färska korianderblad.

  6. Servera med kokt ris

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept

Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries

40min
5
(1)

Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka

30min
3.8
(5)

Kycklingwok med ingefära.

30min
3.3
(3)

Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips

30min
4
(1)

Vitlöksdoftande kycklingfilé

30min
3.5
(20)

Kycklingfilé med vinsmör

35min
3.3
(3)

Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti

25min
3.6
(32)

Kycklingbröstfilé med färsk spenat och soltorkade tomater

20min
3.1
(18)

Inbakad fylld filé

40min
0
(0)

Clubsandwich med tonfisk & currymajonnäs

20min
5
(1)