Recept

Indonesisk Hetta

3.5
(2)
Härlig het sås med bland annat chili, koriander och kokosmjölk.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 tsk Gurkmeja
  • 1 tsk Koriander
  • Olja
  • 1 st Buljongtärning
  • 2.5 dl Kokosmjölk
  • 1 msk Vetemjöl
  • 2 dl Matlagningsyoghurt

Tillagning:

  1. Fräs sambal oelek, tomatpuré, gurkmeja och koriander i olja i en kastrull.

  2. Tillsätt buljongtärning och kokosmjölk. Låt koka ett par minuter.

  3. Blanda samman mjöl och matlagningsyoghurt. Rör ner det i kastrullen och låt koka 3 min.

  4. Bryn köttet i en stekpanna. Häll i lite vatten och låt eftersteka under lock i 10-15 min.

  5. Lägg upp köttet på ett fat. Häll den varma heta såsen över och dekorera med färska korianderblad.

  6. Servera med kokt ris

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept

Gorgonzolafilé med valnötter

30min
4
(3)

Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka

30min
3.8
(5)

Tomat & Basilikafilé

25min
3
(1)

Röd kycklingsoppa

30min
3.8
(9)

Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng

40min
0
(0)

Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon

30min
4.4
(34)

Majas Kycklingpaj

30min
4.8
(4)

Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter

30min
3.6
(7)

Grillad Tvådelad filé m. sötpotatiskompott

40min
5
(1)

Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris

20min
4
(1)