Recept

Indonesisk Hetta

3.5
(2)
Härlig het sås med bland annat chili, koriander och kokosmjölk.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 tsk Gurkmeja
  • 1 tsk Koriander
  • Olja
  • 1 st Buljongtärning
  • 2.5 dl Kokosmjölk
  • 1 msk Vetemjöl
  • 2 dl Matlagningsyoghurt

Tillagning:

  1. Fräs sambal oelek, tomatpuré, gurkmeja och koriander i olja i en kastrull.

  2. Tillsätt buljongtärning och kokosmjölk. Låt koka ett par minuter.

  3. Blanda samman mjöl och matlagningsyoghurt. Rör ner det i kastrullen och låt koka 3 min.

  4. Bryn köttet i en stekpanna. Häll i lite vatten och låt eftersteka under lock i 10-15 min.

  5. Lägg upp köttet på ett fat. Häll den varma heta såsen över och dekorera med färska korianderblad.

  6. Servera med kokt ris

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept

Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis

30min
4.5
(11)

Tomat & Basilikafilé

25min
3
(1)

Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost

25min
5
(2)

Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky

45min
3
(3)

Kycklingstroganoff

20min
3.6
(23)

Inbakad fylld filé

40min
0
(0)

Grillad Tvådelad filé m. grillade medelhavsgrönsaker

40min
1
(1)

Grillad kycklingfilé med rostad potatis, tomat, bacon, vitlök & bönor

0
(0)

Citronglacerade kycklingskivor med Quinoasallad

70min
5
(1)

Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök

3.8
(5)