Recept
Indonesisk Hetta

Härlig het sås med bland annat chili, koriander och kokosmjölk.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 1 tsk Sambal oelek
- 2 msk Tomatpuré
- 1 tsk Gurkmeja
- 1 tsk Koriander
- Olja
- 1 st Buljongtärning
- 2.5 dl Kokosmjölk
- 1 msk Vetemjöl
- 2 dl Matlagningsyoghurt
Tillagning:
-
Fräs sambal oelek, tomatpuré, gurkmeja och koriander i olja i en kastrull.
-
Tillsätt buljongtärning och kokosmjölk. Låt koka ett par minuter.
-
Blanda samman mjöl och matlagningsyoghurt. Rör ner det i kastrullen och låt koka 3 min.
-
Bryn köttet i en stekpanna. Häll i lite vatten och låt eftersteka under lock i 10-15 min.
-
Lägg upp köttet på ett fat. Häll den varma heta såsen över och dekorera med färska korianderblad.
-
Servera med kokt ris
