Recept

Indonesisk Hetta

3.5
(2)
Härlig het sås med bland annat chili, koriander och kokosmjölk.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 tsk Gurkmeja
  • 1 tsk Koriander
  • Olja
  • 1 st Buljongtärning
  • 2.5 dl Kokosmjölk
  • 1 msk Vetemjöl
  • 2 dl Matlagningsyoghurt

Tillagning:

  1. Fräs sambal oelek, tomatpuré, gurkmeja och koriander i olja i en kastrull.

  2. Tillsätt buljongtärning och kokosmjölk. Låt koka ett par minuter.

  3. Blanda samman mjöl och matlagningsyoghurt. Rör ner det i kastrullen och låt koka 3 min.

  4. Bryn köttet i en stekpanna. Häll i lite vatten och låt eftersteka under lock i 10-15 min.

  5. Lägg upp köttet på ett fat. Häll den varma heta såsen över och dekorera med färska korianderblad.

  6. Servera med kokt ris

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept

Sambalfilé

30min
3.3
(3)

Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås

0
(0)

Kycklinggryta med sting

30min
4.2
(20)

Inbakad fylld filé

40min
0
(0)

Grillad Tvådelad filé med grillade primörer

40min
0
(0)

Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh

30min
4
(1)

Fylld kycklingfile med gorgonzola

4.5
(4)

Gryta med chili, apelsin & vitt vin

25min
0
(0)

Clubsandwich med tonfisk & currymajonnäs

20min
5
(1)

Citrongrillat kycklingspett med rösti

30min
0
(0)