Recept
Indonesisk Hetta
Härlig het sås med bland annat chili, koriander och kokosmjölk.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 1 tsk Sambal oelek
- 2 msk Tomatpuré
- 1 tsk Gurkmeja
- 1 tsk Koriander
- Olja
- 1 st Buljongtärning
- 2.5 dl Kokosmjölk
- 1 msk Vetemjöl
- 2 dl Matlagningsyoghurt
Tillagning:
-
Fräs sambal oelek, tomatpuré, gurkmeja och koriander i olja i en kastrull.
-
Tillsätt buljongtärning och kokosmjölk. Låt koka ett par minuter.
-
Blanda samman mjöl och matlagningsyoghurt. Rör ner det i kastrullen och låt koka 3 min.
-
Bryn köttet i en stekpanna. Häll i lite vatten och låt eftersteka under lock i 10-15 min.
-
Lägg upp köttet på ett fat. Häll den varma heta såsen över och dekorera med färska korianderblad.
-
Servera med kokt ris
Liknande recept
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Spansk kycklingpaj
Spansk kycklingpaj
Läs mer om Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost
Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost
Läs mer om Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Läs mer om Maharadjans filé
Maharadjans filé
Läs mer om Kycklinggryta med sting
Kycklinggryta med sting
Läs mer om Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Läs mer om Kyckling- och primörgrill med parmesanslungad grönsakspasta
Kyckling- och primörgrill med parmesanslungad grönsakspasta
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Läs mer om Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök