Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt

Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt

4 pers

Ingredienser

1 spetskålshuvud
2 msk apelsinmarmelad
1 pressad citron, ½ till marmelad ½ till yoghurten
2 msk tapenade
2 msk hackade soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta, pressad
½ tsk hackad färsk timjan
2 dl grekisk matlagningsyoghurt
2 msk flytande honung
4 port. färsk potatis
1 pkt Guldfågeln Tvådelade Kycklingbröstfilé
Marinad: 1 dl matolja, 3 msk soya, ½ msk vitvinsvinäger, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk chili och 1 tsk currypasta

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Blanda marinaden och marinera kycklinfilén. Låt stå svalt.
Förväll kålhuvudet i ett par minuter i saltat vatten, kallspola och låt därefter rinna av i ett durkslag.
Blanda apelsinmarmeladen med den pressade citronen.
Blanda tapenaden med den soltorkade tomaten, vitlök och timjan.
Blanda yoghurten med honungen, smaka av med resten av den pressade citronen.
Koka potatisen och grilla den marinerade kycklingen.
Dela kålhuvudet i fyra delar, pensla med lite matolja och grilla ett par minuter på varje sida. Pensla på apelsin och citronglacen på slutet.
Servera kycklingen med den grillade kålen, tapenadröran, potatis och yoghurten.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök