Grillad Tvådelad filé m. sötpotatiskompott

Grillad Tvådelad filé m. sötpotatiskompott

4 pers

Ingredienser

700 g sötpotatis, skalad och i grova bitar
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
2 dl kesella
3 krm hel kummin, stött i mortel
½ citron, rivet skal och pressad saft
Valfria primörer t.ex. broccoli el. haricotsvertes
1 pkt Guldfågeln Tvådelade Kycklingbröstfilé, naturell el. färdigmarinerad
Marinad: 1 dl matolja, 3 msk soya, ½ msk vitvinsvinäger, 2 pressade vitlöksklyftor och peppar.

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i kycklingen och låt den stå svalt.
Blanda sötpotatisen med lite olja och lägg på en plåt, rosta i ugn på 225 grader tills den börjat bli lite mörk i kanterna, ca 20 min. Låt svalna.
Mosa sötpotatisen med gaffel, smaksätt med olivolja, vitlök, salt och peppar.
Blanda kesellan med kummin, citronskal och pressad saft, smaka av med salt och peppar.
Koka valfria primörer i saltat vatten.
Grilla kycklingen och servera direkt med sötpotatispurén, kesellan och de kokta grönsakerna.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök