Recept
Grillad kycklingbröstfilé med potatisgratäng
Enkelt, klassiskt och så gott! Servera med en god tomatsallad.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 45min
Ingredienser
- 540 g Grillade kycklingbröstfiléer grillkrydda
- 2 dl Mjölk
- 2 dl Grädde
- 500 g Potatis, skivad (helst mjölig)
- 2 dl Purjolök, skivad
- 2 st Vitlöksklyftor, hackade
Tillagning:
-
Koka upp mjölk och grädde, lägg ner övriga ingredienser och koka ytterligare fem minuter under omrörning, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
-
Häll över gratängen i en ugnsfast form och grädda i 30 min på 225°C.
-
Värm kycklingfiléerna och servera med gratängen och en fräsch tomatsallad.
Liknande recept
Läs mer om Caesarsallad med grillad skivad kycklingfilé
Caesarsallad med grillad skivad kycklingfilé
Läs mer om Grillad kycklingfilé med pastasallad med pesto & soltorkade tomater
Grillad kycklingfilé med pastasallad med pesto & soltorkade tomater
Läs mer om Kycklingwrap med frisk mangosalsa
Kycklingwrap med frisk mangosalsa
Läs mer om Grillad kycklingfilé med rosmarinstuvade champinjoner
Grillad kycklingfilé med rosmarinstuvade champinjoner
Läs mer om Grillade kycklingfilé med jordnötssås
Grillade kycklingfilé med jordnötssås
Läs mer om Grillad kycklingfilé med het bönsallad
Grillad kycklingfilé med het bönsallad
Läs mer om Grillad kycklingbröstfilé med Karl Johan ravioli
Grillad kycklingbröstfilé med Karl Johan ravioli
Läs mer om Kyckling och fetaostpaj med rödbetssallad och dillyoghurt
Kyckling och fetaostpaj med rödbetssallad och dillyoghurt
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. grillad banan, lime, chili och ingefärapuré
Grillad Tvådelad filé m. grillad banan, lime, chili och ingefärapuré
Läs mer om Fullkornsspagetti m grillade kycklinginnerfiléer