Fullkornsspagetti m grillade kycklinginnerfiléer

Fullkornsspagetti m grillade kycklinginnerfiléer

4 pers

Ingredienser

400 g fullkornsspagetti
300 g grillade kycklingbröstinnerfiléer
5 dl blandad svamp, rensad
2 tomater, grovt hackade
1 litet huvud rosésallad, skuret i mindre bitar
1 dl basilika och mynta, hackat
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 citron, saften och rivet skal
1 dl olivolja
50 g parmesanost, hyvlad med osthyvel
Matolja till stekning
Salt & peppar

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Koka spagettin i saltat vatten tills den är al dente, värm kycklingen enligt anvisningen på förpackningen. Skär svampen i mindre bitar och bryn den i oljan i en stekpanna. Tillsätt tomaten, salladen och vitlöken och bryn allting i ytterligare 1 minut, smaka av med salt och peppar. Låt den kokta spagettin rinna av ordenligt, tillsätt citronen och olivoljan och blanda sedan försiktigt i svampblandningen och kycklingen. Avsluta med att strö över örterna och parmesanosten.
Här är det viktigt att man har ett stort kärl och är lätt på handen när man blandar spagettin och grönsakerna , annars blir pastan lätt 'mosig'.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök