Recept

Grillade kycklingfilé med jordnötssås

3.3
(3)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Grillade kycklingbröstfiléer grillkrydda
  • 0.5 st Gul lök, hackad
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk Curry
  • 1 msk Tomatpuré
  • 2 dl Vitt matlagningsvin
  • 0.5 st Hönsbuljongtärning
  • 2 dl Grädde
  • 2 dl Mjölk
  • 1 dl Jordnötter
  • 4 port Vildris eller annat ris
  • 1 st Mango

Tillagning:

  1. Värm bröstfiléerna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Fräs lök, vitlök, curry och tomatpuré och slå på vitt vin och buljongtärning, låt koka tre minuter eller till vätskan nästan är försvunnen. Ta i vispgrädde, mjölk och jordnötter. Låt koka upp, mixa med stavmixer till en jämn konsistens och smaka av med salt.

  3. Koka vildriset enligt anvisning. Blanda i mangon, tomaterna, koriandern och spenaten. Smaka av med salt och peppar.

  4. Servera riset med sås och kyckling, garnera ev med rostade cashewnötter.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.3 / 5. Antal röster: 3

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Grillad kycklingbröstfilé Grillkr

Läs mer

Liknande recept