Recept
Kyckling och fetaostpaj med rödbetssallad och dillyoghurt

En god combo är kyckling och fetaost, här i en god paj med en supergod rödbetssallad och dillyoghurt.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 300 g Färdiggrillad kycklingbröstfilé i tärningar.
- 1 st Pajskal, egengjort eller färdigköpt
- 100 g Tärnad fetaost
- 50 g Färsk spenat
- 200 g Kokt potatis, skuren i mindre bitar
- 1 dl Grädde
- 2 st Ägg
- 4 st Rödbetor, kokta och skalade
- 70 g Ruccola
- 1 st Schalottenlök, skivad
- Olivolja
- Balsamvinäger
- 2 dl Matlagningsyoghurt
- 1 msk Honung
- 1 msk Citronsaft
- 2 st Kvistar dill, hackade
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Bred ut pajdegen i en pajform.
-
Fördela ut kyckling, potatis, fetaost och hackad spenat i pajskalet.
-
Blanda ägg, grädde, salt och peppar och häll över pajen. Grädda pajen i ugnen på 180°C i ca 30 min, ta ut och låt svalna.
-
Dela rödbetorna i mindre bitar och vänd i rucola, schalottenlök, balsamico och olivolja, smaka av med salt och peppar.
-
Blanda yoghurt, citronsaft, honung och dill, salta och peppra.
-
Servera pajen på ett fat med rödbetssallad och dillyoghurt.
