Recept
Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök

En riktigt god asiatisk soppa med bl.a. kyckling, nudlar, shitake.
Antal personer:
Ingredienser
- 500 g Kycklingbröstfiléer
- 4 port. Äggnudlar
- 1 l Hönsbuljong
- 0.5 dl Kinesisk soja
- 1 msk Ingefära, riven, färsk
- 0.5 st Citron, saften
- 1 tsk Sambal oelek
- 1 msk Sesamolja
- 1 msk Strösocker
- Maizena
Tillagning:
-
Koka upp rikligt med vatten. Koka nudlarna ett par minuter. Häll i ett durkslag och kallspola dem.
-
Koka upp hönsbuljongen med soyan, ingefäran, citronen, sambal, sesamoljan och strösockret.
-
Red av med lite maizena så att soppan får lite simmig konsistens
-
Lägg i kycklingbitarna, purjolöken och shitaken. Låt småkoka i ca fem minuter.
-
Lägg i nudlarna. Värm ytterligare och servera direkt.
