Recept
Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök
En riktigt god asiatisk soppa med bl.a. kyckling, nudlar, shitake.
Antal personer:
Ingredienser
- 500 g Kycklingbröstfiléer
- 4 port. Äggnudlar
- 1 l Hönsbuljong
- 0.5 dl Kinesisk soja
- 1 msk Ingefära, riven, färsk
- 0.5 st Citron, saften
- 1 tsk Sambal oelek
- 1 msk Sesamolja
- 1 msk Strösocker
- Maizena
Tillagning:
-
Koka upp rikligt med vatten. Koka nudlarna ett par minuter. Häll i ett durkslag och kallspola dem.
-
Koka upp hönsbuljongen med soyan, ingefäran, citronen, sambal, sesamoljan och strösockret.
-
Red av med lite maizena så att soppan får lite simmig konsistens
-
Lägg i kycklingbitarna, purjolöken och shitaken. Låt småkoka i ca fem minuter.
-
Lägg i nudlarna. Värm ytterligare och servera direkt.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Kycklingwrap med frisk mangosalsa
Kycklingwrap med frisk mangosalsa
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Kycklingsoppa med champinjoner
Kycklingsoppa med champinjoner
Läs mer om Indonesisk Hetta
Indonesisk Hetta
Läs mer om Himmelsk Grekpytt
Himmelsk Grekpytt
Läs mer om Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris
Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris
Läs mer om Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Läs mer om Chili & Cashewstekta innerfiléer med mango- och currybulgur & ingefära yoghurt