Recept
Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök
En riktigt god asiatisk soppa med bl.a. kyckling, nudlar, shitake.
Antal personer:
Ingredienser
- 500 g Kycklingbröstfiléer
- 4 port. Äggnudlar
- 1 l Hönsbuljong
- 0.5 dl Kinesisk soja
- 1 msk Ingefära, riven, färsk
- 0.5 st Citron, saften
- 1 tsk Sambal oelek
- 1 msk Sesamolja
- 1 msk Strösocker
- Maizena
Tillagning:
-
Koka upp rikligt med vatten. Koka nudlarna ett par minuter. Häll i ett durkslag och kallspola dem.
-
Koka upp hönsbuljongen med soyan, ingefäran, citronen, sambal, sesamoljan och strösockret.
-
Red av med lite maizena så att soppan får lite simmig konsistens
-
Lägg i kycklingbitarna, purjolöken och shitaken. Låt småkoka i ca fem minuter.
-
Lägg i nudlarna. Värm ytterligare och servera direkt.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Senapskyckling
Senapskyckling
Läs mer om Kycklingfilé i Sambalcrème
Kycklingfilé i Sambalcrème
Läs mer om Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. grillade medelhavsgrönsaker
Grillad Tvådelad filé m. grillade medelhavsgrönsaker
Läs mer om Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Läs mer om Cornflakes filé
Cornflakes filé
Läs mer om Chili & Cashewstekta innerfiléer med mango- och currybulgur & ingefära yoghurt