Recept
Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök

En riktigt god asiatisk soppa med bl.a. kyckling, nudlar, shitake.
Antal personer:
Ingredienser
- 500 g Kycklingbröstfiléer
- 4 port. Äggnudlar
- 1 l Hönsbuljong
- 0.5 dl Kinesisk soja
- 1 msk Ingefära, riven, färsk
- 0.5 st Citron, saften
- 1 tsk Sambal oelek
- 1 msk Sesamolja
- 1 msk Strösocker
- Maizena
Tillagning:
-
Koka upp rikligt med vatten. Koka nudlarna ett par minuter. Häll i ett durkslag och kallspola dem.
-
Koka upp hönsbuljongen med soyan, ingefäran, citronen, sambal, sesamoljan och strösockret.
-
Red av med lite maizena så att soppan får lite simmig konsistens
-
Lägg i kycklingbitarna, purjolöken och shitaken. Låt småkoka i ca fem minuter.
-
Lägg i nudlarna. Värm ytterligare och servera direkt.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Kycklingfyllda Tortillas
Kycklingfyllda Tortillas
Läs mer om Kycklingfilé med Avokadosås
Kycklingfilé med Avokadosås
Läs mer om Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Läs mer om Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. sötpotatiskompott
Grillad Tvådelad filé m. sötpotatiskompott
Läs mer om Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Läs mer om Chili & Cashewstekta innerfiléer med mango- och currybulgur & ingefära yoghurt