Recept
Kycklingfilé i Sambalcrème

Enkelt och snabbt med denna sambalfilé. Vill du ha lite starkare rätt tveka inte att öka mängden sambal oelek.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 2 st Röd lök
- Smör
- Salt och peppar
- 1 dl Mjölk
- 2 dl Crème fraiche
- 1 tsk Sambal oelek
- 1 msk Kinesisk soja
Tillagning:
-
Strimla kycklingen och skiva rödlöken.
-
Vispa samman mjölk, crème fraiche, sambal oelek och soja i en kastrull. Låt koka 10-15 min utan lock så att den tjocknar något..
-
Stek köttet och löken var för sig i stekpanna. Krydda med salt och peppar.
-
Lägg köttet och löken på ett varmt uppläggningsfat. Häll såsen över.
-
Servera pressad eller klyftpotatis till.
Liknande recept
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Läs mer om Majas Kycklingpaj
Majas Kycklingpaj
Läs mer om Maharadjans filé
Maharadjans filé
Läs mer om Kycklingtagliatelle
Kycklingtagliatelle
Läs mer om Inbakad fylld filé
Inbakad fylld filé
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt
Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt
Läs mer om Grillad kycklingfilé med sallad på spenat, äpple och pepparrot
Grillad kycklingfilé med sallad på spenat, äpple och pepparrot
Läs mer om Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris
Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris
Läs mer om Gryta med chili, apelsin & vitt vin