Recept

Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost

5
(1)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 500 g Kycklinginnerfilé
  • 3 st Vitlöksklyftor, pressade
  • Olivolja
  • 2 msk Oregano
  • 0.5 st Citron, pressad saft
  • 8 st Tomater, gärna både gula och röda
  • 2 st Gul lök
  • 400 g Stora vita bönor, kokta och sköljda
  • 3 msk Rödvinsvinäger
  • 1 msk Honung (el. socker)
  • 3 msk Oliv- eller rapsolja
  • 1 st Citron
  • 200 g Fetaost
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • Baguette i skivor

Tillagning:

  1. Strimla innerfilén och marinera den med pressad vitlök, olja, oregano och citronsaft. Låt stå i kylen tills det är dags för tillagning.

  2. Gör salladen genom att skära tomater och lök i ganska grova bitar.

  3. Häll av bönorna och blanda med tomat/lök. Slå över olja, vinäger och smaka av med salt, peppar och honung.

  4. Stek kycklingen och rosta under tiden baguette skivorna. När de är färdiga och fortfarande varma, halvera en vitlöksklyfta och gnid in i brödskivorna, salta och peppra lätt.

  5. Fördela sallad på tallrikarna och smula fetaost över. Lägg kycklingen på tallrikarna och servera.

  6. Servera gärna en skål med dina favoritoliver till! Tips: Har du mer tid, gör potatisklyftor i ugnen som tillbehör. Eller varför inte lite tzatziki?

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklinginnerfilé 2 kg

Läs mer

Liknande recept

Sambalfilé

30min
3.3
(3)

Kycklingsoppa med nudlar

20min
3
(1)

Kycklingstroganoff

20min
3.5
(22)

Kycklingfilé i Cider och Senap

30min
0
(0)

Kycklinggryta med dragon och Dijon

30min
4
(47)

Grillad Tvådelad filé m. sötpotatiskompott

40min
5
(1)

Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt

45min
0
(0)

Grillad kycklingfilé med potatis/majs rösti & chili creme

30min
0
(0)

Grillad kycklingfilé med Cous cous och örter

20min
0
(0)

Festkyckling i Portvin

20min
3.7
(3)