Grillad kycklingfilé med potatis/majs rösti & chili creme

Grillad kycklingfilé med potatis/majs rösti & chili creme

4 pers

Grillad kycklingfilé med rösti och god sås. Favorit hos barnen.

Ingredienser

8 st grillad tvådelad filé
3 msk rapsolja (eller annan)
1-2 msk smör
2 stora bakpotatisar
2 morötter
2 dl majskorn
1 gul lök
1 mogen avokado
2 dl crème fraiche
1-2 tsk cayenne peppar
2 tsk honung
salt & svartpeppar

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Marinera kycklingen om du vill med valfri marinad eller krydda med valfri kryddor. Sätt ugnen på 150 grader. Riv potatis och morot. Skiva löken och hacka majsen grovt. Blanda med potatis/morot, salta och peppra. Forma till plättar och stek i olja och smör i en het stekpanna. Vänd när de fått fin färg och stek nån minut på andra sidan. Ta dem ur pannan och lägg på en plåt och låt bli färdiga i ugnen. Stek under tiden den tvådelade kycklingfilén i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida. Blanda samman cayenne, honung och crème fraiche (smaka gärna av såsen, cayenne kan vara starkt). Skala och dela avokadon på röstin och klicka lite chilicreme på kycklingen. Servera!
Tips: Är du osäker på att plättarna ska "hänga ihop" så kan du vispa upp ett ägg och blanda med potatisblandningen.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök