Recept
Chili & Cashewstekta innerfiléer med mango- och currybulgur & ingefära yoghurt
Denna smakkombo chili, curry, mango och ingefära är oslagbar.
Antal personer:
Ingredienser
- 600 g Kycklinginnerfiléer
- 1 dl Cashewnötter, grovt hackade
- 1 st Röd chili, finhackad
- 1 påse Bladspenat (70 g), sköljd
- 3 dl Bulgur, kokt, ljummen
- 1 tsk Curry
- 1 st Mango, tärnad
- 0.5 st Citron, saft
- 2 st Vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk Olivolja
- 2 dl Naturell yoghurt
- 1 msk Mango chutney
- 1 msk Ingefära, riven
Tillagning:
-
Stek innerfilén tillsammans med cashewnötterna och chilin tills de är genomstekta.
-
Fräs spenaten hastigt med lite olivolja. Blanda bulgur med spenaten, curry, mango, citron, vitlök, olivolja, smaka av med lite salt.
-
Blanda yoghurt med mango chutney och riven ingefära och ev. ett par droppar citron.
-
Strö över de stekta cashewnötterna över de nystekta innerfiléerna. Servera med bulgursalladen och yoghurten.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Kycklingwrap med frisk mangosalsa
Kycklingwrap med frisk mangosalsa
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Kycklingstroganoff
Kycklingstroganoff
Läs mer om Kycklingfilé med vinsmör
Kycklingfilé med vinsmör
Läs mer om Grillad kycklingfilé med potatis/majs rösti & chili creme
Grillad kycklingfilé med potatis/majs rösti & chili creme
Läs mer om Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Läs mer om Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök
Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök
Läs mer om Apelsinsmörfilé