Recept
Chili & Cashewstekta innerfiléer med mango- och currybulgur & ingefära yoghurt

Denna smakkombo chili, curry, mango och ingefära är oslagbar.
Antal personer:
Ingredienser
- 600 g Kycklinginnerfiléer
- 1 dl Cashewnötter, grovt hackade
- 1 st Röd chili, finhackad
- 1 påse Bladspenat (70 g), sköljd
- 3 dl Bulgur, kokt, ljummen
- 1 tsk Curry
- 1 st Mango, tärnad
- 0.5 st Citron, saft
- 2 st Vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk Olivolja
- 2 dl Naturell yoghurt
- 1 msk Mango chutney
- 1 msk Ingefära, riven
Tillagning:
-
Stek innerfilén tillsammans med cashewnötterna och chilin tills de är genomstekta.
-
Fräs spenaten hastigt med lite olivolja. Blanda bulgur med spenaten, curry, mango, citron, vitlök, olivolja, smaka av med lite salt.
-
Blanda yoghurt med mango chutney och riven ingefära och ev. ett par droppar citron.
-
Strö över de stekta cashewnötterna över de nystekta innerfiléerna. Servera med bulgursalladen och yoghurten.
