Recept
Chili & Cashewstekta innerfiléer med mango- och currybulgur & ingefära yoghurt
Denna smakkombo chili, curry, mango och ingefära är oslagbar.
Antal personer:
Ingredienser
- 600 g Kycklinginnerfiléer
- 1 dl Cashewnötter, grovt hackade
- 1 st Röd chili, finhackad
- 1 påse Bladspenat (70 g), sköljd
- 3 dl Bulgur, kokt, ljummen
- 1 tsk Curry
- 1 st Mango, tärnad
- 0.5 st Citron, saft
- 2 st Vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk Olivolja
- 2 dl Naturell yoghurt
- 1 msk Mango chutney
- 1 msk Ingefära, riven
Tillagning:
-
Stek innerfilén tillsammans med cashewnötterna och chilin tills de är genomstekta.
-
Fräs spenaten hastigt med lite olivolja. Blanda bulgur med spenaten, curry, mango, citron, vitlök, olivolja, smaka av med lite salt.
-
Blanda yoghurt med mango chutney och riven ingefära och ev. ett par droppar citron.
-
Strö över de stekta cashewnötterna över de nystekta innerfiléerna. Servera med bulgursalladen och yoghurten.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Sesamstekt kycklingfilé med bulgur
Sesamstekt kycklingfilé med bulgur
Läs mer om Grillad kycklingfilé med het bönsallad
Grillad kycklingfilé med het bönsallad
Läs mer om Senapskyckling
Senapskyckling
Läs mer om Kycklingfilé med Dijonsås
Kycklingfilé med Dijonsås
Läs mer om Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Läs mer om Clubsandwich med tonfisk & currymajonnäs
Clubsandwich med tonfisk & currymajonnäs
Läs mer om Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök