Grillad Tvådelad filé m. grillade medelhavsgrönsaker

Grillad Tvådelad filé m. grillade medelhavsgrönsaker

4 pers

Ingredienser

4 port. sparrispotatis
2 msk matolja, 1 msk till potatisen, 1 msk till grönsakerna
½ zucchini i stora bitar
2 röda paprikor i grova bitar
½ aubergine i grova bitar
100 g getost, tärnad
1 msk olivolja
½ msk vit balsamvinäger
1 kruka basilika, grovhackad
1 pkt Guldfågeln Tvådelade Kycklingbröstfilé, neutral el. färdigmarinerad.
Marinad: 1 dl matolja, 3 msk soya, ½ msk vitvinsvinäger, 2 pressade vitlöksklyftor, färsk hackad dragon.

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Blanda ingredienserna i marinaden och lägg i kycklingen. Låt stå svalt.
Halvera potatisen på längden och blanda med lite matolja, salt och peppar. Lägg i en ugnsplåt med bakplåtspapper el. teflonplåt och rosta på 225 grader i ca 25 min.
Blanda upp alla grönsaker med matoljan, grilla i 5-10 min eller tills de fått fin färg och är mjuka. Tag från grillen och lägg i en skål, låt svalna och blanda därefter med getosten, olivoljan, balsamvinägern och basilikan.
Grilla kycklingen och servera med grönsaks- och getoströran samt den rostade sparrispotatisen. Servera gärna med lite romansallad.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök