Recept

Kycklingwok med ingefära.

3.3
(3)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 2 msk Olja
  • 2 msk Kinesisk soja
  • 1 st Röd paprika
  • 0.5 st Gurka
  • 1 dl Majs
  • 1 st Burk vattenkastanjer
  • 1 msk Färsk ingefära, riven
  • 2 msk Sesamolja
  • 2 tsk Maizena
  • 2 msk Vatten
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Strimla filéerna. Blanda samman olja och soja i en skål. Rör ned köttbitarna. Låt stå i 15-20 min.

  2. Stek den marinerade kycklingen gyllenbruna i en stekpanna, tag sedan upp det.

  3. Hacka paprika och gurka fint.

  4. Fräs paprika, gurka och majs tillsammans med ingefära i sesamolja.

  5. Lägg tillbaka köttet i stekpannan.

  6. Rör ut majsenamjölet i vatten och häll det över kött/grönsaksblandningen. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

  7. Servera med ris, sallad och bröd.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.3 / 5. Antal röster: 3

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfilé

Läs mer

Liknande recept

Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater

39min
4
(14)

Shanghaifilé

30min
0
(0)

Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås

5
(1)

Kycklingfilé i Cider och Senap

30min
0
(0)

Kyckling Kiev

2
(3)

Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor

30min
0
(0)

Inbakad fylld filé

40min
0
(0)

Grillad kycklingfilé sandwich med äppelslaw & mangomayo

30min
0
(0)

Grillad kycklingfilé med sallad på spenat, äpple och pepparrot

5
(1)

Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh

30min
4
(1)