Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 2 msk Olja
- 2 msk Kinesisk soja
- 1 st Röd paprika
- 0.5 st Gurka
- 1 dl Majs
- 1 st Burk vattenkastanjer
- 1 msk Färsk ingefära, riven
- 2 msk Sesamolja
- 2 tsk Maizena
- 2 msk Vatten
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Strimla filéerna. Blanda samman olja och soja i en skål. Rör ned köttbitarna. Låt stå i 15-20 min.
-
Stek den marinerade kycklingen gyllenbruna i en stekpanna, tag sedan upp det.
-
Hacka paprika och gurka fint.
-
Fräs paprika, gurka och majs tillsammans med ingefära i sesamolja.
-
Lägg tillbaka köttet i stekpannan.
-
Rör ut majsenamjölet i vatten och häll det över kött/grönsaksblandningen. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
-
Servera med ris, sallad och bröd.
Liknande recept
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Shanghaifilé
Shanghaifilé
Läs mer om Kycklingfilé med örter
Kycklingfilé med örter
Läs mer om Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Läs mer om Kycklingbröstfilé med färsk spenat och soltorkade tomater
Kycklingbröstfilé med färsk spenat och soltorkade tomater
Läs mer om Kyckling- och primörgrill med parmesanslungad grönsakspasta
Kyckling- och primörgrill med parmesanslungad grönsakspasta
Läs mer om Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Läs mer om Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Läs mer om Hot currykyckling
Hot currykyckling
Läs mer om Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök