Recept

Kycklingwok med ingefära.

3.3
(3)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 2 msk Olja
  • 2 msk Kinesisk soja
  • 1 st Röd paprika
  • 0.5 st Gurka
  • 1 dl Majs
  • 1 st Burk vattenkastanjer
  • 1 msk Färsk ingefära, riven
  • 2 msk Sesamolja
  • 2 tsk Maizena
  • 2 msk Vatten
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Strimla filéerna. Blanda samman olja och soja i en skål. Rör ned köttbitarna. Låt stå i 15-20 min.

  2. Stek den marinerade kycklingen gyllenbruna i en stekpanna, tag sedan upp det.

  3. Hacka paprika och gurka fint.

  4. Fräs paprika, gurka och majs tillsammans med ingefära i sesamolja.

  5. Lägg tillbaka köttet i stekpannan.

  6. Rör ut majsenamjölet i vatten och häll det över kött/grönsaksblandningen. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

  7. Servera med ris, sallad och bröd.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.3 / 5. Antal röster: 3

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfilé

Läs mer

Liknande recept

Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis

30min
4.5
(11)

Mangokyckling

30min
4
(1)

Kyckling och Pumpawok med röd currypasta

30min
0
(0)

Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika

30min
2.8
(6)

Inbakad fylld filé

40min
0
(0)

Himmelsk Grekpytt

30min
0
(0)

Grillad kycklingfilé med potatis/majs rösti & chili creme

30min
0
(0)

Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris

20min
4
(1)

Cornflakes filé

0
(0)

Citrongrillat kycklingspett med rösti

30min
0
(0)