Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 2 msk Olja
- 2 msk Kinesisk soja
- 1 st Röd paprika
- 0.5 st Gurka
- 1 dl Majs
- 1 st Burk vattenkastanjer
- 1 msk Färsk ingefära, riven
- 2 msk Sesamolja
- 2 tsk Maizena
- 2 msk Vatten
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Strimla filéerna. Blanda samman olja och soja i en skål. Rör ned köttbitarna. Låt stå i 15-20 min.
-
Stek den marinerade kycklingen gyllenbruna i en stekpanna, tag sedan upp det.
-
Hacka paprika och gurka fint.
-
Fräs paprika, gurka och majs tillsammans med ingefära i sesamolja.
-
Lägg tillbaka köttet i stekpannan.
-
Rör ut majsenamjölet i vatten och häll det över kött/grönsaksblandningen. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
-
Servera med ris, sallad och bröd.
Liknande recept
Läs mer om Trädgårdskyckling
Trädgårdskyckling
Läs mer om Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost
Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost
Läs mer om Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng
Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng
Läs mer om Kycklingsoppa med nudlar
Kycklingsoppa med nudlar
Läs mer om Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Läs mer om Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Läs mer om Kycklingfilé i Cider och Senap
Kycklingfilé i Cider och Senap
Läs mer om Fylld kycklingfile med gorgonzola
Fylld kycklingfile med gorgonzola
Läs mer om Gryta med chili, apelsin & vitt vin
Gryta med chili, apelsin & vitt vin
Läs mer om Citronstekt kyckling med pasta