Recept
Kycklingfilé i Cider och Senap

Denna goda sås med äppelcider, senap och grädde är super till kyckling.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Smör
- 1 st Gul lök
- Salt och peppar
- 2 dl Äppelcider
- 1 msk Osötad senap, t.ex. dijonsenap
- 4 krm Timjan
- 2 dl Grädde
- 1 dl Mjölk
- 1 msk Vetemjöl
- Finhackad persilja och färsk timjan
Tillagning:
-
Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekgryta. Salta och peppra.
-
Skala och skiva löken. Rör ner det i stekgrytan så att de får puttra med köttet ett par minuter.
-
Tillsätt cider, senap, timjan och grädde. Låt småputtra under lock i 10 min.
-
Rör samman mjölk och mjöl. Häll det i stekgrytan under omrörning. Låt koka 3-5 min.
-
Servera ett smakrikt ris till, ex. basmatiris och färska grönsaker.
