Recept
Kycklingfilé i Cider och Senap
Denna goda sås med äppelcider, senap och grädde är super till kyckling.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Smör
- 1 st Gul lök
- Salt och peppar
- 2 dl Äppelcider
- 1 msk Osötad senap, t.ex. dijonsenap
- 4 krm Timjan
- 2 dl Grädde
- 1 dl Mjölk
- 1 msk Vetemjöl
- Finhackad persilja och färsk timjan
Tillagning:
-
Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekgryta. Salta och peppra.
-
Skala och skiva löken. Rör ner det i stekgrytan så att de får puttra med köttet ett par minuter.
-
Tillsätt cider, senap, timjan och grädde. Låt småputtra under lock i 10 min.
-
Rör samman mjölk och mjöl. Häll det i stekgrytan under omrörning. Låt koka 3-5 min.
-
Servera ett smakrikt ris till, ex. basmatiris och färska grönsaker.
Liknande recept
Läs mer om Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka
Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka
Läs mer om Kycklingwok med ingefära.
Kycklingwok med ingefära.
Läs mer om Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Läs mer om Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Läs mer om Kycklinggryta med sting
Kycklinggryta med sting
Läs mer om Kycklingfyllda Tortillas
Kycklingfyllda Tortillas
Läs mer om Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Läs mer om Grillad kycklingfilé med potatis/majs rösti & chili creme
Grillad kycklingfilé med potatis/majs rösti & chili creme
Läs mer om Citrongrillat kycklingspett med rösti
Citrongrillat kycklingspett med rösti
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé