Recept
Röd kycklingsoppa

En matig soppa med kyckling och pasta.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfilé
- 1 st Purjolök
- Smör
- 8 st Tomater
- 6 dl Kycklingbuljong
- 4 dl Mjölk
- 1 tsk Timjan
- 1 tsk Basilika
- 1 st Lagerblad
- Salt och peppar
- 2 dl Okokt pasta
- 1 dl Grädde
Tillagning:
-
Strimla kycklingköttet.
-
Strimla purjolöken fint.
-
Fräs kycklingen och löken i en rymlig kastrull.
-
Finhacka tomaterna och lägg dem i kastrullen. Späd med buljong. Koka livligt utan lock i 10 min.
-
Tillsätt mjölk och kryddor. Koka ytterligare 5-10 min.
-
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen i en kastrull.
-
Rör ner den kokta pastan i soppan. Hetta upp soppan. runda av smaken med lite grädde. Smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Läs mer om Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Läs mer om Kycklingsoppa med champinjoner
Kycklingsoppa med champinjoner
Läs mer om Kycklingfilé med vinsmör
Kycklingfilé med vinsmör
Läs mer om Kycklingfilé i Cider och Senap
Kycklingfilé i Cider och Senap
Läs mer om Kycklinggryta med dragon och Dijon
Kycklinggryta med dragon och Dijon
Läs mer om Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Läs mer om Clubsandwich med tonfisk & currymajonnäs
Clubsandwich med tonfisk & currymajonnäs
Läs mer om Chili & Cashewstekta innerfiléer med mango- och currybulgur & ingefära yoghurt
Chili & Cashewstekta innerfiléer med mango- och currybulgur & ingefära yoghurt
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé