Recept
Röd kycklingsoppa
En matig soppa med kyckling och pasta.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfilé
- 1 st Purjolök
- Smör
- 8 st Tomater
- 6 dl Kycklingbuljong
- 4 dl Mjölk
- 1 tsk Timjan
- 1 tsk Basilika
- 1 st Lagerblad
- Salt och peppar
- 2 dl Okokt pasta
- 1 dl Grädde
Tillagning:
-
Strimla kycklingköttet.
-
Strimla purjolöken fint.
-
Fräs kycklingen och löken i en rymlig kastrull.
-
Finhacka tomaterna och lägg dem i kastrullen. Späd med buljong. Koka livligt utan lock i 10 min.
-
Tillsätt mjölk och kryddor. Koka ytterligare 5-10 min.
-
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen i en kastrull.
-
Rör ner den kokta pastan i soppan. Hetta upp soppan. runda av smaken med lite grädde. Smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Läs mer om Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Läs mer om Kycklingtagliatelle
Kycklingtagliatelle
Läs mer om Kycklingfilé med vinsmör
Kycklingfilé med vinsmör
Läs mer om Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Läs mer om Kycklinggryta med dragon och Dijon
Kycklinggryta med dragon och Dijon
Läs mer om Indonesisk Hetta
Indonesisk Hetta
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. sötpotatiskompott
Grillad Tvådelad filé m. sötpotatiskompott
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Läs mer om Chili & Cashewstekta innerfiléer med mango- och currybulgur & ingefära yoghurt