Recept
Röd kycklingsoppa
En matig soppa med kyckling och pasta.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfilé
- 1 st Purjolök
- Smör
- 8 st Tomater
- 6 dl Kycklingbuljong
- 4 dl Mjölk
- 1 tsk Timjan
- 1 tsk Basilika
- 1 st Lagerblad
- Salt och peppar
- 2 dl Okokt pasta
- 1 dl Grädde
Tillagning:
-
Strimla kycklingköttet.
-
Strimla purjolöken fint.
-
Fräs kycklingen och löken i en rymlig kastrull.
-
Finhacka tomaterna och lägg dem i kastrullen. Späd med buljong. Koka livligt utan lock i 10 min.
-
Tillsätt mjölk och kryddor. Koka ytterligare 5-10 min.
-
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen i en kastrull.
-
Rör ner den kokta pastan i soppan. Hetta upp soppan. runda av smaken med lite grädde. Smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Läs mer om Sambalfilé
Sambalfilé
Läs mer om Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng
Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng
Läs mer om Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Läs mer om Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Läs mer om Mangokyckling
Mangokyckling
Läs mer om Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Läs mer om Kycklingfilé i Cider och Senap
Kycklingfilé i Cider och Senap
Läs mer om Kyckling Kiev
Kyckling Kiev
Läs mer om Kycklingfilé i chilibuljong
Kycklingfilé i chilibuljong
Läs mer om Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök