Recept
Mangokyckling

Kycklingfiléerna får här en spännande panad av hackad sötmandel.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 3 msk Olja
- 1 dl Sötmandel, hackad
- Salt och peppar
- 2 st Mango
- 1 st Kycklingbuljongtärning
- 3 dl Vatten
- 2 tsk Maizena
- 3 tsk Mango chutney
Tillagning:
-
Pensla filéerna med olja och vänd dem i mandel. Krydda med salt och peppar.
-
Stek filéerna i ugn i 25 min, 175°C, eller tills köttsaften är genomskinlig och klar.
-
Dela mangofrukterna och ta bort kärnorna. Mixa fruktköttet i en matberedare.
-
Hetta upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Rör ned fruktköttet. Hetta upp.
-
Rör ut majsenamjölet i lite vatten och rör ned det i kastrullen. Låt koka upp. Smaka av med mango chutney.
-
Servera filéerna med potatis, på en spegel av mangosås.
Liknande recept
Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Läs mer om Trädgårdskyckling
Trädgårdskyckling
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Röd kycklingsoppa
Röd kycklingsoppa
Läs mer om Kycklingfilé i Sambalcrème
Kycklingfilé i Sambalcrème
Läs mer om Kycklingfilé i Mousserande Vin
Kycklingfilé i Mousserande Vin
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. grillad banan, lime, chili och ingefärapuré
Grillad Tvådelad filé m. grillad banan, lime, chili och ingefärapuré
Läs mer om Grillad kycklingfilé med Cous cous och örter
Grillad kycklingfilé med Cous cous och örter
Läs mer om Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris
Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé