Recept
Mangokyckling
Kycklingfiléerna får här en spännande panad av hackad sötmandel.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 3 msk Olja
- 1 dl Sötmandel, hackad
- Salt och peppar
- 2 st Mango
- 1 st Kycklingbuljongtärning
- 3 dl Vatten
- 2 tsk Maizena
- 3 tsk Mango chutney
Tillagning:
-
Pensla filéerna med olja och vänd dem i mandel. Krydda med salt och peppar.
-
Stek filéerna i ugn i 25 min, 175°C, eller tills köttsaften är genomskinlig och klar.
-
Dela mangofrukterna och ta bort kärnorna. Mixa fruktköttet i en matberedare.
-
Hetta upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Rör ned fruktköttet. Hetta upp.
-
Rör ut majsenamjölet i lite vatten och rör ned det i kastrullen. Låt koka upp. Smaka av med mango chutney.
-
Servera filéerna med potatis, på en spegel av mangosås.
Liknande recept
Läs mer om Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka
Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka
Läs mer om Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Läs mer om Mozzarellakyckling
Mozzarellakyckling
Läs mer om Kycklingsoppa med champinjoner
Kycklingsoppa med champinjoner
Läs mer om Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. grillad banan, lime, chili och ingefärapuré
Grillad Tvådelad filé m. grillad banan, lime, chili och ingefärapuré
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt
Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt
Läs mer om Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris
Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Festkyckling i Portvin
Läs mer om Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök