Örtpanerad kycklingfilé med potatis- och pumpamos smaksatt med parmesan och syrade rädisor

Örtpanerad kycklingfilé med potatis- och pumpamos smaksatt med parmesan och syrade rädisor

4 pers

Ingredienser

16 st skivor tunnskivad kycklingfilé
2,5 dl mjöl
2 st ägg
4 dl panko
3 krm salt
1 dl hackade färska örter, mixade (ex. timjan, basilika, persilja, körvel, dragon)
Smör och olja till stekning
600 g mjölig potatis, mindre bitar
600 g butternutpumpa, mindre bitar
3 msk smör
50 g parmesan, rinriven
2 msk grädde
30 g bladspenat
salt
peppar
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
100 g rädisor, tunna skivor

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Koka upp ättikslagen (ättika, socker, vatten) i en kastrull. Låt svalna. Lägg i rädisorna.
Häll mjöl i en skål, blanda i salt och örter. Häll i panko i en annan och uppvispat ägg i en tredje skål. Doppa kycklingen först i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i panko.
Koka upp saltat vatten och lägg först i pumpan och låt koka ca 10 min. Lägg i potatisen och låt koka ytterligare ca 20 min, känn med sticka. Häll av vattnet och ha i smör, parmesan, grädde och bladspenat. Smaka av med salt och peppar.
Hetta upp stekpanna på medelvärme och stek kycklingen på varje sidan i olja och smör. Servera kycklingen med moset och toppa med syrade rädisor och färska örter.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök