Recept

Örtpanerad kycklingfilé med potatis- och pumpamos smaksatt med parmesan och syrade rädisor

4.6
(5)
Antal personer:

Ingredienser

  • 16 st Tunnskivade kycklingfiléer
  • 2.5 dl Mjöl
  • 2 st Ägg
  • 4 dl Panko
  • 3 krm Salt
  • 1 dl Färska örter, mixade (ex. timjan, basilika, persilja, körvel, dragon)
  • Smör och olja till stekning
  • 600 g Mjölig potatis, i mindre bitar
  • 600 g Butternutpumpa, skalad och i mindre bitar
  • 3 msk Smör
  • 50 g Parmesan, finriven
  • 2 msk Grädde
  • 30 g Bladspenat
  • Salt och peppar
  • 1 dl Ättika
  • 2 dl Socker
  • 3 dl Vatten
  • 100 g Rädisor, i tunna skivor

Tillagning:

  1. Koka upp ättikslagen (ättika, socker, vatten) i en kastrull. Låt svalna. Lägg i rädisorna.

  2. Häll mjöl i en skål, blanda i salt och örter. Häll i panko i en annan och uppvispat ägg i en tredje skål. Doppa kycklingen först i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i panko.

  3. Koka upp saltat vatten och lägg först i pumpan och låt koka ca 10 min. Lägg i potatisen och låt koka ytterligare ca 20 min, känn med sticka. Häll av vattnet och ha i smör, parmesan, grädde och bladspenat. Smaka av med salt och peppar.

  4. Hetta upp stekpanna på medelvärme och stek kycklingen på varje sidan i olja och smör.

  5. Servera kycklingen med moset och toppa med syrade rädisor och färska örter.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 5

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tunnskivad Kycklingfilé

Läs mer

Liknande recept