Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap
Ingredienser
- 600 g Tunnskivad kycklingfilé
- 1 st Purjolök
- 3 st Äpplen, stora, gärna svenska med mycket smak
- Dijonsenap
- 1 msk Äppelcidervinäger
- 5 dl Grädde
- Smör
- Salt och peppar
- Tandpetare av trä
- 9 st Palsternackor
- 9 st Morötter
- 2 st Rödlökar
- 3 msk God rapsolja
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 225°C. Gör stavar av rotgrönsakerna och klyftor av rödlöken och lägg dem på en långpanna. Ringla över rapsoljan och salta och peppra. Rosta grönsakerna i ca 25 min.
-
Lägg ut kycklingskivorna på en stor skärbräda. Salta och peppra. Stryk en halv tsk dijonsenap på varje skiva. Riv 1-2 äpplen grovt och fördela på skivorna. Rulla ihop och fäst med en tandpetare.
-
Dela resterande äpplen i tunna klyftor. Skär purjon i 1 cm tjocka skivor.
-
Hetta upp en stor stekpanna och lägg i en rejäl klick smör. Bryn rulladerna så att de får fin färg på alla sidor. Lägg i äpple och purjolök och låt bryna med en minut.
-
Tillsätt vinägern, tillsätt grädden och låt puttra på medelvärme ca 5 min. Smaka av med senap, salt och peppar. Servera med ugnsrostade rotfrukter.
Liknande recept
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Läs mer om Toscanska Kycklingrullader
Toscanska Kycklingrullader
Läs mer om Örtpanerad kycklingfilé med potatis- och pumpamos smaksatt med parmesan och syrade rädisor
Örtpanerad kycklingfilé med potatis- och pumpamos smaksatt med parmesan och syrade rädisor
Läs mer om Spansk kycklingpaj
Spansk kycklingpaj
Läs mer om Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Läs mer om Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Läs mer om Mannerströms Grillade kycklingskivor med kapris, rödbetor, rödlök och bacon
Mannerströms Grillade kycklingskivor med kapris, rödbetor, rödlök och bacon
Läs mer om Kycklingfilé i Mousserande Vin
Kycklingfilé i Mousserande Vin
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé