Recept

Mannerströms Thaikyckling med chili & lime

3.8
(12)
En riktigt god thailändsk kyckling. Välj själv hur stark du vill göra den. Servera med nudlar eller ris.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Mannerströms tvådelade kycklingfilé med fond
  • 1 st Lime
  • 0.3 st Purjolök, fint strimlad
  • 2 st Vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 st Röd paprika, fint hackad
  • 1 st Chili, fint hackad
  • 400 g Kokosmjölk
  • 0.5 msk Thai red curry pulver eller mer
  • Färsk koriander och citronmeliss
  • 1 st Nypa chiliflakes
  • Salt och peppar
  • Smör
  • Guldfågelns kycklingfond, finns i kycklingförpackningen

Tillagning:

  1. Bryn kycklingen i smör, salta och peppra.

  2. Ta upp dem och fräs purjolök, vitlök, paprika och chili. Krydda med curry och chili flakes. Riv ner limeskal och tillsätt saft från en lime.

  3. Tillsätt Guldfågelns kycklingfond och kokosmjölk. Skär kycklingen diagonalt i ca 2 cm tjocka strimlor och lägg tillbaka i pannan, låt puttra i ca 10 min. Strö över koriander och citronmeliss. Servera med nudlar eller ris.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.8 / 5. Antal röster: 12

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Mannerströms Tvådelade Filé

Läs mer

Liknande recept

Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater

39min
4
(14)

Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör

40min
4.3
(45)

Kycklingrullader med bacon & parmesan

40min
4.1
(7)

Örtpanerad kycklingfilé med potatis- och pumpamos smaksatt med parmesan och syrade rädisor

4.5
(4)

Mannerströms paprikakyckling

25min
3.9
(23)

Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon

30min
4.4
(37)

Mannerströms Kycklingbröst med äpple och calvados

30min
4
(12)

Mannerströms italienska kycklingbröst

30min
4.5
(4)

Mannerströms gula currykyckling

30min
4
(83)

Kycklingfilé i Mousserande Vin

30min
5
(1)