Recept
Mannerströms Kycklingbröst med äpple och calvados

God kycklingpanna med en gräddig sås med härlig smak av äpple.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 1 pkt Mannerströms tvådelade kycklingfilé med kycklingfond
- 1 st Äpple, i skivor
- 1 st Gul lök, finhackad
- 0.3 st Purjolök, fint strimlad
- En skvätt calvados
- 1.5 dl Äpplecider
- 2 dl Grädde
- Salt och peppar
- Smör
- Guldfågelns kycklingfond, finns i kycklingförpackningen
Tillagning:
-
Bryn kycklingfiléerna i smör och krydda med salt och peppar. Ta upp dem ur pannan och fräs gul lök och äpple.
-
Tillsätt Guldfågelns kycklingfond, cider, grädde, calvados och sist purjolök.
-
Lägg tillbaka kycklingen och låt puttra i såsen 10 min. Servera med potatismos.
Liknande recept
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Kycklingrullader med bacon & parmesan
Kycklingrullader med bacon & parmesan
Läs mer om Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör
Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör
Läs mer om Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Läs mer om Mannerströms Thaikyckling med chili & lime
Mannerströms Thaikyckling med chili & lime
Läs mer om Mannerströms paprikakyckling
Mannerströms paprikakyckling
Läs mer om Mannerströms gula currykyckling
Mannerströms gula currykyckling
Läs mer om Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap
Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap
Läs mer om Citron, vitlök och sardellfyllt Majskycklingbröst
Citron, vitlök och sardellfyllt Majskycklingbröst
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé