Recept

Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor

0
(0)
Gör egna kycklingspett och servera en god sallad med tomat och kikärtor.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 400 g Kikärtor, kokta och sköljda
  • 8 st Cocktailtomater, halverade
  • 1 st Blekselleri, strimlad
  • 1 dl Blandade örter, plockade
  • 1 st Vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl Soltorkade tomater
  • 1 dl Olivolja
  • Matolja till stekning
  • Salt och peppar
  • 1 tsk Kummin, mald
  • 1 tsk Korianderfrön, krossade
  • 1 st Vitlöksklyfta, riven
  • 1 nypa Chilipulver
  • 2 msk Rödvinsvinäger
  • 1 tsk Honung
  • 2 msk Matolja
  • 2 msk Tomatpuré
  • Salt

Tillagning:

  1. Börja med att blanda alla ingredienserna till marinaden, dvs kummin, korianderfrön, vitlök, chilipulver, rödvinsvinäger, honung, olja, tomatpuré och salt.

  2. Mixa soltorkade tomater med olivoljan och vitlöken till en tjock puré, slå av vattnet från kikärtorna och spola dem i kallt vatten.

  3. Dela kycklingbrösten en gång på längden och stick ett spett genom varje bit.

  4. Stek dem gyllenbruna i en stekpanna i lite matolja, lyft upp spetten och pensla dem med marinaden. Stek dem ytterligare ett par minuter i pannan utan att marinaden bränner.

  5. Värm kikärtorna försiktigt i lite vatten, slå bort vattnet och blanda i tomatpurén, cocktailtomaterna, bleksellerin och örterna. Smaka av med salt och peppar och servera med kycklingspetten.

  6. Här gäller det att steka färdigt kycklingen utan att marinaden bränner, vill man kan man avsluta spetten i ugnen istället för på stekpannan.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept

Grillad kycklingfilé med Cous cous och örter

20min
0
(0)

Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris

20min
0
(0)

Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh

30min
0
(0)