Recept

Italiensk kycklingsallad med keso

3.3
(3)
En härlig fräsch sallad. För den som har en nyttig rätt med härliga råvaror.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 1 st Röd paprika
  • 200 g Zucchini, i grova skivor
  • 100 g Soltorkade tomater
  • 1 Kruka Basilika, grova strimlor
  • 70 g Purjolök, strimlad
  • 100 g Rucola
  • 50 g Parmesan, hyvlad
  • 3 msk Pinjenötter, rostade

Tillagning:

  1. Stek eller grilla kycklingbrösten.

  2. Dela paprikan på hälften, ta bort fröhuset. Rosta i ugn med skinnsidan uppåt på 250 grader i 20 min. Låt svalna och skär i bitar.

  3. Stek eller grilla zucchiniskivorna med lite olivolja, salt och peppar.

  4. Blanda keson med paprikan, zucchinin, soltorkade tomaten, basilikan, och purjolöken, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

  5. Skiva kycklingen, lägg på tallriken tillsammans med rucolan, parmesanen och pinjenötterna servera kesosalladen till och lite italienskt bröd som focaccia eller ciabatta.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.3 / 5. Antal röster: 3

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept