Recept

Ljummen kycklingsallad med avokado och fetaost

1
(1)
God och fräsch sallad signerad Fredrik Eriksson.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • Marinad: 2 msk dijonsenap, ½ dl hackad persilja, 2 msk solrosolja, salt och peppar.
  • 150 g Fetaost
  • 4 st Tomater, gärna gula
  • 2 st Avokado
  • Blandad grönsallad
  • 1 st Knippe gräslök

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Blanda en marinad, senap, persilja, solrosolja, salt och svartpeppar. Lägg ner kycklingfiléerna i marinaden, gärna i ett par timmar. Ta upp kycklingfiléerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Stek i ugnen tills den är färdig ca 20 min.

  3. Skär fetaost, tomater och avokado i mindre bitar och blanda i en bunke. Vänd ner sallad och gräslök. Salta och peppra.

  4. Skär varje kycklingfilé i fyra skivor. Blanda ner dem i salladen och servera genast så att salladen inte tappar spänst.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 1 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept

Italiensk kycklingsallad med keso

30min
0
(0)

Halstrad kycklingfilé med smaker från Grekland

30min
0
(0)

Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh

30min
0
(0)