Ljummen kycklingsallad med avokado och fetaost

Ljummen kycklingsallad med avokado och fetaost

4 pers

Ingredienser

4 kycklingfiléer
Marinad: 2 msk dijonsenap, ½ dl hackad persilja, 2 msk solrosolja, salt och peppar.
150 g fetaost
4 tomater, gärna gula
2 avokado
Blandad grönsallad
1 knippe gräslök

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.
Blanda en marinad, senap, persilja, solrosolja, salt och svartpeppar. Lägg ner kycklingfiléerna i marinaden, gärna i ett par timmar. Ta upp kycklingfiléerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Stek i ugnen tills den är färdig ca 20 min. Skär fetaost, tomater och avokado i mindre bitar och blanda i en bunke. Vänd ner sallad och gräslök. Salta och peppra. Skär varje kycklingfilé i fyra skivor. Blanda ner dem i salladen och servera genast så att salladen inte tappar spänst.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök