Recept
Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple

Det är synd att samla alla salladssorter under samlingsnamnet "sallad" för de har alla verkligen olika egenskaper och smaker. Botanisera bland alla olika sorter man kan hitta under sommaren och hitta din favorit. Här är det de lite mer beska och bittra bladen vi är ute efter.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad majskycklingbröstfilé Summer BBQ
- 1 knippe Rädisor
- Blandad sallad gärna lite bitter, t.ex. endive, frisé eller lollo rosso
- 1 st Grönt äpple, syrligt
- 1 dl Gräslök, finhackad
- 1 dl Parmesan, finriven
- 1 dl Vispgrädde
- 1 msk Dijonsenap
- 1 msk Äppelcidervinäger
- 1 Nypa Socker
- 1 st Vitlöksklyfta, pressad
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Blanda dressingen: vispgrädde, dijonsenap, äppelcidervinäger, strösocker, vitlök. Smaka av med salt och peppar.
-
Riv eller skär salladen i grova bitar. Strimla äpple och rädisor tunt.
-
Sväng runt med dressing, sallad och finhackad gräslök. Toppa med parmesan.