Recept

Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd

3
(2)
Krispig och frisk är denna urgoda sallad med inspiration från mellanöstern. Passar utmärkt till våra marinerade kycklinglårfiléer med glaze.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Marinerad kycklinglårfilé Criolla BBQ
  • 2 st Libabröd + olivolja att steka i
  • 0.5 st Huvud romansallad
  • 4 st Tomater
  • 1 st Röd paprika
  • 2 st Vårlökar
  • 1 dl Olivolja
  • 1 st Kruka mynta (1,5 dl grovhackad)
  • 1.5 dl Persilja, grovhackad
  • 0.5 dl Citronsaft
  • 0.5 dl Olivolja
  • 2 msk Granatäppelsirap
  • 2 krm Salt
  • 1 msk Sumac

Tillagning:

  1. Skär eller riv brödet i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i olivolja tills de är krispiga.

  2. Börja med att skära tomat, sallad, paprika och gurka i grova bitar. Strimla vårlök fint och riv eller pressa vitlöken. Blanda noga i en stor skål med strimlade örter, salt och peppar.

  3. Rör samman alla ingredienser till dressingen och slå detta över salladen. Blanda ordentligt och vänd sedan ner det krispiga brödet. Servera genast, gärna tillsammans med hummus och naturell yoghurt med olivolja och någon krydda på toppen (t.ex. sumac eller spiskummin). Servera med t.ex. grillad kycklinglårfilé.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Rostad auberginekräm med yoghurt, granatäpple och mynta

30min
5
(1)

Romansallad med gurka och krämig japansk dressing

20min
0
(0)

Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter

20min
0
(0)