Bygg ut salladen med svenska gryn, som den här i form av havreris, som smakas upp med en god majonnäs-flirtande ruccoladressing. Själva rissalladen kan göras i förväg, sedan kan du bara lägga på sparrisen på grillen när kycklingen är klar, precis innan servering.
Enkelt och gott!
1dlriven lagrad smakrik ost, t ex västerbottensost, prästost eller liknande
Tillagning:
1
Mixa samman hälften av ruccolan med riven eller pressad vitlök, dijonsenap, honung, citronsaft och rapsolja med en stavmixer till en slät fluffig dressing.
Smaka av med salt och peppar.
2
Vänd runt havreriset med dressingen och resterande ruccola.
3
Skär av den hårda yttersta delen längst ner på sparrisen. Sväng runt sparrisen med lite olivolja och grilla över fin glöd ett par minuter. Krydda med salt.
4
Häll ut salladen på ett fat, toppa med sparrisen, finstrimlad rödlök, hackade rostade hasselnötter och riven ost.
Gillade du det här receptet?
Klicka på en stjärna för att betygsätta
Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0
Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!