Recept

Romansallad med gurka och krämig japansk dressing

0
(0)
Miso som är fermenterad bönpasta finns att köpa i välsorterade mataffärer och håller länge i kylskåp. Den är rik på femte grundsmaken umami som lyfter andra smaker och det är därför gott att tillsätta i såser, soppor eller grytor.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

Tillagning:

  1. Rör samman miso, sesamolja, majonnäs och vatten till en dressing.

  2. Skiva gurkan mycket tunt (gärna på en mandolin om du har det).

  3. Riv salladen i grova bitar och finhacka salladslöken.

  4. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna.

  5. Sväng runt med dressingen och toppa med de rostade sesamfröna. Servera genast med den grillade kycklingen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing

4.5
(2)

Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök

5
(5)

Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron

30min
4.2
(5)

Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika

20min
5
(2)

Grillad sparris i soja-fläder-dressing

20min
4.6
(5)

Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple

20min
3.7
(3)

Krämig potatissallad med jalapeño, pumpakärnor och parmesan

30min
3.5
(25)

Potatissallad med bakade betor och getost

30min
4
(1)

Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter

20min
0
(0)

Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd

30min
3
(2)