Recept
Romansallad med gurka och krämig japansk dressing

Miso som är fermenterad bönpasta finns att köpa i välsorterade mataffärer och håller länge i kylskåp. Den är rik på femte grundsmaken umami som lyfter andra smaker och det är därför gott att tillsätta i såser, soppor eller grytor.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad majskycklingfilé Summer BBQ
- 1 st Romansalladshuvud
- 3 st Salladslökar
- 2.5 msk Ljus misopasta
- 0.5 tsk Sesamolja
- 1.5 msk Majonnäs
- 2.5 msk Vatten
- 1 st Gurka
- Rostade sesamfrön
Tillagning:
-
Rör samman miso, sesamolja, majonnäs och vatten till en dressing.
-
Skiva gurkan mycket tunt (gärna på en mandolin om du har det).
-
Riv salladen i grova bitar och finhacka salladslöken.
-
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna.
-
Sväng runt med dressingen och toppa med de rostade sesamfröna. Servera genast med den grillade kycklingen.