Recept
Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Miso som är fermenterad bönpasta finns att köpa i välsorterade mataffärer och håller länge i kylskåp. Den är rik på femte grundsmaken umami som lyfter andra smaker och det är därför gott att tillsätta i såser, soppor eller grytor.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad majskycklingfilé Summer BBQ
- 1 st Romansalladshuvud
- 3 st Salladslökar
- 2.5 msk Ljus misopasta
- 0.5 tsk Sesamolja
- 1.5 msk Majonnäs
- 2.5 msk Vatten
- 1 st Gurka
- Rostade sesamfrön
Tillagning:
-
Rör samman miso, sesamolja, majonnäs och vatten till en dressing.
-
Skiva gurkan mycket tunt (gärna på en mandolin om du har det).
-
Riv salladen i grova bitar och finhacka salladslöken.
-
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna.
-
Sväng runt med dressingen och toppa med de rostade sesamfröna. Servera genast med den grillade kycklingen.
Liknande recept
Läs mer om Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Läs mer om Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Läs mer om Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Läs mer om Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika
Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika
Läs mer om Grillad sparris i soja-fläder-dressing
Grillad sparris i soja-fläder-dressing
Läs mer om Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple
Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple
Läs mer om Grillad majskycklingfilé med rostad tomatsallad med sardeller, gröna oliver och oregano
Grillad majskycklingfilé med rostad tomatsallad med sardeller, gröna oliver och oregano
Läs mer om Potatissallad med bakade betor och getost
Potatissallad med bakade betor och getost
Läs mer om Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter
Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter
Läs mer om Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd