Recept

Grillad sparris i soja-fläder-dressing

4.6
(5)
Söt fläder och salt umamistinn soja är en enkel men fantastisk kombination tillsammans med de tidiga sommar-grönsakerna som rädisa, gurka och sparris.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

Tillagning:

  1. Skär av den träiga delen längst ner på sparrisen och gnid in dem i olja. Grilla dem i någon minut (tänk al dente).

  2. Rör samman soja och flädersaft (koncentrerad), krydda med nymalen svartpeppar och lägg den varma sparrisen i dressingen.

  3. Dela gurkan på längden i smala stavar, skär rädisorna i tunna skivor och varva detta med sparris och dressing på ett fat. Krydda med salt och toppa med klippt krasse och ev. salladsskott.

  4. Servera med den grillade kycklingen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 5

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing

4.5
(2)

Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök

5
(5)

Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron

30min
4.2
(5)

Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika

20min
5
(2)

Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple

20min
3.7
(3)

Romansallad med gurka och krämig japansk dressing

20min
0
(0)

Potatissallad med bakade betor och getost

30min
4
(1)

Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter

20min
0
(0)

Grillad kycklingklubba med italiensk kesosallad

20min
4
(4)

Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd

30min
3
(2)