
Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale
4 pers
Ingredienser
1 pkt Guldfågelns tvådelade kycklingfilé med glaze
8 små potatisar
1 pkt bacon
1 ask haricots verts
1 ask cocktailtomater
1 kruka persilja
1 litet salladshuvud
3 vitlöksklyftor
50 g smör
Gör så här
Tänd grillen. Baka potatisen i ugnen på 225°C i ca 40 min beroende på storlek. Skär haricots verts grovt, dela tomaterna, strimla bacon, plocka salladen och hacka persiljan grovt. Blanda smöret med riven eller pressad vitlök, smaksätt med salt och peppar.
Knaperstek baconet och häll bort överflödigt fett, tillsätt bönorna och fräs ytterligare 2 min. Tillsätt tomaterna och låt det blir varmt. Grilla kycklingfiléerna och pensla glaze vid slutet av grilltiden. Ta ut potatisen och skär ett snitt i varje. Slå över baconröran och toppa med vitlöksmör, persilja och lite fräsch sallad.
Servera tillsammans med kycklingen.