Recept

Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale

4.5
(2)
Vitlökssmöret och den knaperstekta baconet är en riktig höjdare i denna rätt!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

Tillagning:

  1. Tänd grillen.

  2. Baka potatisen i ugnen på 225°C i ca 40 min beroende på storlek.

  3. Skär haricots Verts grovt, dela tomaterna, strimla bacon, plocka salladen och hacka persiljan grovt.

  4. Blanda smöret med riven eller pressad vitlök, smaksätt med salt och peppar.

  5. Knaperstek baconet och häll bort överflödigt fett, tillsätt bönorna och fräs ytterligare 2 min. Tillsätt tomaterna och låt det blir varmt.

  6. Grilla kycklingfiléerna och pensla glaze vid slutet av grilltiden.

  7. Ta ut potatisen och skär ett snitt i varje. Slå över baconröran och toppa med vitlöksmör, persilja och lite fräsch sallad. Servera tillsammans med kycklingen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Marinerad tvådelad kycklingfilé grillkrydda med glaze

Läs mer

Liknande recept

Fluffig moussaka med potatis, aubergine och tomat

60min
4.7
(6)

Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika

20min
5
(2)

Tomatsallad med vitlöksolja, Burrata och krispig panko

60min
3.9
(18)

Grillad sparris i soja-fläder-dressing

20min
4.6
(5)

Sweet corn mac n´cheese

25min
4
(2)

BBQ-Chicken Club Sandwich

20min
5
(1)

Sparrisrisotto med citron och pecorino

30min
0
(0)

Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter

20min
0
(0)

Grillade kycklingbröstfiléer med grön sparris och stekt tomat

20min
0
(0)

Drumsticks med grillad majskolv & BBQ-marinerade bönor

0
(0)