Recept

Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale

4.5
(2)
Vitlökssmöret och den knaperstekta baconet är en riktig höjdare i denna rätt!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

Tillagning:

  1. Tänd grillen.

  2. Baka potatisen i ugnen på 225°C i ca 40 min beroende på storlek.

  3. Skär haricots Verts grovt, dela tomaterna, strimla bacon, plocka salladen och hacka persiljan grovt.

  4. Blanda smöret med riven eller pressad vitlök, smaksätt med salt och peppar.

  5. Knaperstek baconet och häll bort överflödigt fett, tillsätt bönorna och fräs ytterligare 2 min. Tillsätt tomaterna och låt det blir varmt.

  6. Grilla kycklingfiléerna och pensla glaze vid slutet av grilltiden.

  7. Ta ut potatisen och skär ett snitt i varje. Slå över baconröran och toppa med vitlöksmör, persilja och lite fräsch sallad. Servera tillsammans med kycklingen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Marinerad tvådelad kycklingfilé grillkrydda med glaze

Läs mer

Liknande recept

Fluffig moussaka med potatis, aubergine och tomat

60min
4.7
(6)

Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron

30min
4.2
(5)

Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili

45min
4.1
(10)

Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter

10min
0
(0)

Vattenmelon med mynta och chipotle

10min
2.3
(3)

BBQ-Chicken Club Sandwich

20min
5
(1)

Potatissallad med bakade betor och getost

30min
4
(1)

Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter

20min
0
(0)

Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw

30min
0
(0)

Grillade kycklingbröstfiléer med grön sparris och stekt tomat

20min
0
(0)