Recept

Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale

4.5
(2)
Vitlökssmöret och den knaperstekta baconet är en riktig höjdare i denna rätt!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

Tillagning:

  1. Tänd grillen.

  2. Baka potatisen i ugnen på 225°C i ca 40 min beroende på storlek.

  3. Skär haricots Verts grovt, dela tomaterna, strimla bacon, plocka salladen och hacka persiljan grovt.

  4. Blanda smöret med riven eller pressad vitlök, smaksätt med salt och peppar.

  5. Knaperstek baconet och häll bort överflödigt fett, tillsätt bönorna och fräs ytterligare 2 min. Tillsätt tomaterna och låt det blir varmt.

  6. Grilla kycklingfiléerna och pensla glaze vid slutet av grilltiden.

  7. Ta ut potatisen och skär ett snitt i varje. Slå över baconröran och toppa med vitlöksmör, persilja och lite fräsch sallad. Servera tillsammans med kycklingen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Marinerad tvådelad kycklingfilé grillkrydda med glaze

Läs mer

Liknande recept

Tomatsallad med vitlöksolja, Burrata och krispig panko

60min
4.1
(22)

Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili

45min
4.2
(11)

Grillad majskycklingfilé med rostad tomatsallad med sardeller, gröna oliver och oregano

25min
4.5
(12)

Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter

10min
0
(0)

BBQ-Chicken Club Sandwich

20min
5
(1)

Grillad kyckling med sötpotatissallad med apelsinvinägrett

20min
4
(1)

Somrig potatissallad

30min
0
(0)

Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter

20min
0
(0)

Grillad kyckling med tomat, mozzarella & grillad paprika

15min
0
(0)

Grillad kycklinglårfilé med couscous & tomat-russin relish (salsa)

0
(0)