Recept

Mac ´n cheese med ostbågar, koriander & salladslök

4.1
(16)
Spännande variant av Mac´n cheese med ostbågar!!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 5 dl Makaroner
  • 2 msk Olivolja
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 3 msk Vetemjöl
  • 5 dl Standardmjölk
  • 130 g Cheddarost, riven - använd 2/3 i ostsåsen
  • 1 st Kruka koriander
  • 3 st Salladslökar
  • Salt och peppar
  • 3 dl Ostbågar - smulas

Tillagning:

  1. Koka makaronerna tills de är al dente i saltat vatten.

  2. Hacka vitlöken fint och fräs i olivolja. Tillsätt vetemjöl och låt fräsa med på svag värme i någon minut.

  3. Slå på lite av mjölken och vispa ut mjölet till en slät sås. Tillsätt resten av mjölken och vispa ordentligt. Låt koka upp på svag värme och sjud i någon minut. Rör slutligen ner 2/3 av osten i ostsåsen och låt smälta. Smaka av med salt och peppar.

  4. Vänd ner makaronerna i ostsåsen och blanda runt.

  5. Vänd ner hälften av de smulade ostbågarna samt finhackad koriander och salladslök i blandningen och häll sedan upp i ugnsform, antingen en stor eller mindre portionsformar.

  6. Strö över resten av ostbågarna samt riven ost och gratinera i mitten av ugnen på 225°C tills mac´n cheesen fått fin gyllene färg. Servera genast.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 16

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Chicken Wings Green Jalapeño med glaze

Läs mer

Liknande recept

Sweet corn mac n´cheese

25min
4
(1)

Coleslaw

20min
0
(0)

Romansallad med gurka och krämig japansk dressing

20min
0
(0)