Recept

Örthummus toppad med rå lök och het paprika

0
(0)
Servera den krämiga hummusen med bröd, grönsaksstavar och den nygrillade kycklingen!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Marinerad majskycklingfilé Summer BBQ
  • 500 g Kikärtor, kokta, sköljda
  • 5 msk Tahini
  • 2 tsk Spiskummin
  • 1 st Vitlöksklyfta, stor
  • 3 dl Finhackade örter (mynta, persilja, koriander)
  • 1 tsk Salt
  • 3 msk Citronsaft
  • 2.5 msk Vatten
  • 0.5 dl Olivolja
  • 0.5 st Rödlök
  • 0.5 msk Paprikapulver

Tillagning:

  1. Skaka burken med tahini innan du mäter upp den. Lägg i en mixerskål eller matberedare med riven vitlök, örter, spiskummin, salt och citron. Mixa allt kraftigt, tills du har en slät massa.

  2. Tillsätt kikärtor och vatten och fortsätt mixa 2-3 min eller tills röran är slät. Avsluta med att tillsätta olja och mixa hastigt tills den gått in i hummusen.

  3. Toppa med finhackad rödlök, paprikapulver och lite mer olivolja.

  4. Servera med grillad kyckling, gärna marinerad majskycklingfilé Summer BBQ med glaze. Glazen penslas på i slutet av grillningen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Fluffig moussaka med potatis, aubergine och tomat

60min
4.7
(6)

Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing

30min
5
(2)

Tomat- och bönröra

15min
0
(0)

Sweet corn mac n´cheese

25min
4
(2)

Sesam- och sojaglaserad rostad potatis

30min
5
(4)

Picklade grönsaker

10min
0
(0)

Somrig potatissallad

30min
0
(0)

Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale

30min
4.5
(2)

Grillad kyckling med tomat, mozzarella & grillad paprika

15min
0
(0)

Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd

30min
3
(2)