Recept

Örthummus toppad med rå lök och het paprika

0
(0)
Servera den krämiga hummusen med bröd, grönsaksstavar och den nygrillade kycklingen!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Marinerad majskycklingfilé Summer BBQ
  • 500 g Kikärtor, kokta, sköljda
  • 5 msk Tahini
  • 2 tsk Spiskummin
  • 1 st Vitlöksklyfta, stor
  • 3 dl Finhackade örter (mynta, persilja, koriander)
  • 1 tsk Salt
  • 3 msk Citronsaft
  • 2.5 msk Vatten
  • 0.5 dl Olivolja
  • 0.5 st Rödlök
  • 0.5 msk Paprikapulver

Tillagning:

  1. Skaka burken med tahini innan du mäter upp den. Lägg i en mixerskål eller matberedare med riven vitlök, örter, spiskummin, salt och citron. Mixa allt kraftigt, tills du har en slät massa.

  2. Tillsätt kikärtor och vatten och fortsätt mixa 2-3 min eller tills röran är slät. Avsluta med att tillsätta olja och mixa hastigt tills den gått in i hummusen.

  3. Toppa med finhackad rödlök, paprikapulver och lite mer olivolja.

  4. Servera med grillad kyckling, gärna marinerad majskycklingfilé Summer BBQ med glaze. Glazen penslas på i slutet av grillningen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök

5
(4)

Fluffig moussaka med potatis, aubergine och tomat

60min
4.7
(6)

Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron

30min
4.2
(5)

Fetaostkräm med chili och oregano

15min
3.6
(13)

Coleslaw

20min
1
(1)

Kryddsmör Espanol

15min
0
(0)

Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter

20min
0
(0)

Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw

30min
0
(0)

Green chili slaw

20min
0
(0)

Drumsticks med grillad majskolv & BBQ-marinerade bönor

0
(0)