Recept

Örthummus toppad med rå lök och het paprika

0
(0)
Servera den krämiga hummusen med bröd, grönsaksstavar och den nygrillade kycklingen!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Marinerad majskycklingfilé Summer BBQ
  • 500 g Kikärtor, kokta, sköljda
  • 5 msk Tahini
  • 2 tsk Spiskummin
  • 1 st Vitlöksklyfta, stor
  • 3 dl Finhackade örter (mynta, persilja, koriander)
  • 1 tsk Salt
  • 3 msk Citronsaft
  • 2.5 msk Vatten
  • 0.5 dl Olivolja
  • 0.5 st Rödlök
  • 0.5 msk Paprikapulver

Tillagning:

  1. Skaka burken med tahini innan du mäter upp den. Lägg i en mixerskål eller matberedare med riven vitlök, örter, spiskummin, salt och citron. Mixa allt kraftigt, tills du har en slät massa.

  2. Tillsätt kikärtor och vatten och fortsätt mixa 2-3 min eller tills röran är slät. Avsluta med att tillsätta olja och mixa hastigt tills den gått in i hummusen.

  3. Toppa med finhackad rödlök, paprikapulver och lite mer olivolja.

  4. Servera med grillad kyckling, gärna marinerad majskycklingfilé Summer BBQ med glaze. Glazen penslas på i slutet av grillningen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing

30min
5
(2)

Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon

20min
0
(0)

Coleslaw

20min
2
(4)

Sommarsnabb bearnaisesås

15min
3.5
(4)

Grillad kyckling med sötpotatissallad med apelsinvinägrett

20min
4
(1)

Somrig potatissallad

30min
0
(0)

Grillade kycklingbröstfiléer med grön sparris och stekt tomat

20min
0
(0)

Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale

30min
4.5
(2)

Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd

30min
3.3
(3)

Grillad kycklinglårfilé med couscous & tomat-russin relish (salsa)

0
(0)