Skaka burken med tahini innan du mäter upp den. Lägg i en mixerskål eller matberedare med riven vitlök, örter, spiskummin, salt och citron. Mixa allt kraftigt, tills du har en slät massa.
2
Tillsätt kikärtor och vatten och fortsätt mixa 2-3 min eller tills röran är slät. Avsluta med att tillsätta olja och mixa hastigt tills den gått in i hummusen.
3
Toppa med finhackad rödlök, paprikapulver och lite mer olivolja.
4
Servera med grillad kyckling, gärna marinerad majskycklingfilé Summer BBQ med glaze. Glazen penslas på i slutet av grillningen.
Gillade du det här receptet?
Klicka på en stjärna för att betygsätta
Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0
Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!
Liknande recept
Fluffig moussaka med potatis, aubergine och tomat
Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing
Tomat- och bönröra
Sweet corn mac n´cheese
Sesam- och sojaglaserad rostad potatis
Picklade grönsaker
Somrig potatissallad
Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale
Grillad kyckling med tomat, mozzarella & grillad paprika
Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd