Recept
Fetaostkräm med chili och oregano
En snabbfixad favorit som passar till all kyckling på grillbordet. Blir det mot förmodan över så är krämen god att bre på mackan eller dippa grönsaksstavar i.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 15min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad tvådelad kycklingfilé grillkrydda med glaze
- 150 g Fetaost
- 1.5 dl Yoghurt
- 1 tsk Honung
- 0.5 st Röd chili
- 3 msk Finhackad färsk oregano
- 2 msk Olivolja
- salt (sparsamt)
- Nymalen svartpeppar
Tillagning:
-
Blanda alla ingredienser utom salt och peppar i en mixerskål och mixa med stavmixer till en slät kräm.
-
Smaka av med salt och peppar.
-
Toppa gärna med mer finhackad chili och oregano samt lite olivolja.
-
Servera till den nygrillade kycklingen.
Liknande recept
Läs mer om Tomatsallad med vitlöksolja, Burrata och krispig panko
Tomatsallad med vitlöksolja, Burrata och krispig panko
Läs mer om Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost
Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost
Läs mer om Grillad majskycklingfilé med rostad tomatsallad med sardeller, gröna oliver och oregano
Grillad majskycklingfilé med rostad tomatsallad med sardeller, gröna oliver och oregano
Läs mer om Krämig potatissallad med jalapeño, pumpakärnor och parmesan
Krämig potatissallad med jalapeño, pumpakärnor och parmesan
Läs mer om Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Läs mer om Sweet corn mac n´cheese
Sweet corn mac n´cheese
Läs mer om Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Läs mer om Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale
Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale
Läs mer om Grillad Kyckling med lök & vaxbönsallad Dijonaisse
Grillad Kyckling med lök & vaxbönsallad Dijonaisse
Läs mer om Grillad kycklinglårfilé med couscous & tomat-russin relish (salsa)