Recept

Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök

4.2
(53)
Finns väl ingen som tackar nej till goda ugnsbakade hasselbackspotatis. Mums!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 kg Potatis (ca 8-12 st)
  • 100 g Smör
  • 2 st Kvistar Rosmarin
  • 1 st Citron, rivet skal
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • Salt
  • 1.5 dl Panko (japanskt ströbröd)

Tillagning:

  1. Lägg smöret i en kastrull tillsammans med citronskal, rosmarinkvistar och krossade vitlöksklyftor. Smält smöret och rör om, och låt det brynas lätt innan du tar det från plattan.

  2. Skala potatisen och skär dem i tunna skivor (ca 3 mm) men inte hela vägen igenom så de håller ihop. Det gör du enklast genom att lägga dem i en träslev när du skär dem.

  3. Lägg potatisen i en smord ugnsform med snittsidan uppåt.

  4. Pensla potatisen med rikligt av det smälta smöret runt om och toppa med salt och panko.

  5. Baka potatisen i mitten av ugnen på 200°C tills de är mjuka inuti men krispiga på ytan, ca 40 min.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 53

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tvådelad Kycklingfilé

Läs mer

Liknande recept

Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing

30min
5
(2)

BBQ-Chicken Club Sandwich

20min
5
(1)

Somrig potatissallad

30min
0
(0)