Recept

Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök

4.3
(60)
Finns väl ingen som tackar nej till goda ugnsbakade hasselbackspotatis. Mums!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

Tillagning:

  1. Lägg smöret i en kastrull tillsammans med citronskal, rosmarinkvistar och krossade vitlöksklyftor. Smält smöret och rör om, och låt det brynas lätt innan du tar det från plattan.

  2. Skala potatisen och skär dem i tunna skivor (ca 3 mm) men inte hela vägen igenom så de håller ihop. Det gör du enklast genom att lägga dem i en träslev när du skär dem.

  3. Lägg potatisen i en smord ugnsform med snittsidan uppåt.

  4. Pensla potatisen med rikligt av det smälta smöret runt om och toppa med salt och panko.

  5. Baka potatisen i mitten av ugnen på 200°C tills de är mjuka inuti men krispiga på ytan, ca 40 min.

  6. Servera med grillad kyckling, gärna vår tvådelade kycklingfilé grillkrydda med glaze. Glazen penslas på i slutet av grillningen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 60

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Marinerad tvådelad kycklingfilé grillkrydda med glaze

Läs mer

Liknande recept

Grillad sparris i soja-fläder-dressing

20min
4.3
(6)

Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple

20min
3.5
(4)

Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost

30min
3.8
(4)

Krämig potatissallad med jalapeño, pumpakärnor och parmesan

30min
3.6
(26)

Coleslaw

20min
2
(4)

Örthummus toppad med rå lök och het paprika

15min
0
(0)

Sommarsnabb bearnaisesås

15min
3.5
(4)

Grillad kyckling med sötpotatissallad med apelsinvinägrett

20min
4
(1)

Kryddsmör Espanol

15min
0
(0)

Grillad Kyckling med lök & vaxbönsallad Dijonaisse

20min
0
(0)