Recept

Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök

4.2
(59)
Finns väl ingen som tackar nej till goda ugnsbakade hasselbackspotatis. Mums!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

Tillagning:

  1. Lägg smöret i en kastrull tillsammans med citronskal, rosmarinkvistar och krossade vitlöksklyftor. Smält smöret och rör om, och låt det brynas lätt innan du tar det från plattan.

  2. Skala potatisen och skär dem i tunna skivor (ca 3 mm) men inte hela vägen igenom så de håller ihop. Det gör du enklast genom att lägga dem i en träslev när du skär dem.

  3. Lägg potatisen i en smord ugnsform med snittsidan uppåt.

  4. Pensla potatisen med rikligt av det smälta smöret runt om och toppa med salt och panko.

  5. Baka potatisen i mitten av ugnen på 200°C tills de är mjuka inuti men krispiga på ytan, ca 40 min.

  6. Servera med grillad kyckling, gärna vår tvådelade kycklingfilé grillkrydda med glaze. Glazen penslas på i slutet av grillningen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 59

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Marinerad tvådelad kycklingfilé grillkrydda med glaze

Läs mer

Liknande recept

Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök

5
(5)

Grillad sparris i soja-fläder-dressing

20min
4.6
(5)

Örthummus toppad med rå lök och het paprika

15min
0
(0)

BBQ-Chicken Club Sandwich

20min
5
(1)

Potatissallad med bakade betor och getost

30min
4
(1)

Kycklingshawarma på grillad kyckling

30min
5
(1)

Kryddsmör Espanol

15min
0
(0)

Grillade kycklingbröstfiléer med grön sparris och stekt tomat

20min
0
(0)

Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale

30min
4.5
(2)

Grillad Kyckling med lök & vaxbönsallad Dijonaisse

20min
0
(0)