Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad tvådelad kycklingfilé grillkrydda
- 1 kg Potatis (ca 8-12 st)
- 100 g Smör
- 2 st Kvistar Rosmarin
- 1 st Citron, rivet skal
- 2 st Vitlöksklyftor
- Salt
- 1.5 dl Panko (japanskt ströbröd)
Tillagning:
-
Lägg smöret i en kastrull tillsammans med citronskal, rosmarinkvistar och krossade vitlöksklyftor. Smält smöret och rör om, och låt det brynas lätt innan du tar det från plattan.
-
Skala potatisen och skär dem i tunna skivor (ca 3 mm) men inte hela vägen igenom så de håller ihop. Det gör du enklast genom att lägga dem i en träslev när du skär dem.
-
Lägg potatisen i en smord ugnsform med snittsidan uppåt.
-
Pensla potatisen med rikligt av det smälta smöret runt om och toppa med salt och panko.
-
Baka potatisen i mitten av ugnen på 200°C tills de är mjuka inuti men krispiga på ytan, ca 40 min.
-
Servera med grillad kyckling, gärna vår tvådelade kycklingfilé grillkrydda med glaze. Glazen penslas på i slutet av grillningen.
Liknande recept
Läs mer om Fetaostkräm med chili och oregano
Fetaostkräm med chili och oregano
Läs mer om Rostad auberginekräm med yoghurt, granatäpple och mynta
Rostad auberginekräm med yoghurt, granatäpple och mynta
Läs mer om Krämig potatissallad med jalapeño, pumpakärnor och parmesan
Krämig potatissallad med jalapeño, pumpakärnor och parmesan
Läs mer om Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter
Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter
Läs mer om Örthummus toppad med rå lök och het paprika
Örthummus toppad med rå lök och het paprika
Läs mer om BBQ-Chicken Club Sandwich
BBQ-Chicken Club Sandwich
Läs mer om Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw
Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw
Läs mer om Grillade kycklingbröstfiléer med grön sparris och stekt tomat
Grillade kycklingbröstfiléer med grön sparris och stekt tomat
Läs mer om Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale
Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale
Läs mer om Drumsticks med grillad majskolv & BBQ-marinerade bönor