Marinerad tvådelad kycklingfilé grillkrydda med glaze

Art nr: 1251

Innehåll:

MARINERAD KYCKLING: Kycklingbröstfilé (85%), vatten, salt, paprikapulver, svartpeppar, lök, kycklingbuljong (salt), vitlök, ingefära, spiskummin, koriander, cayennepeppar, rapsolja, vitvinsvinägerextrakt, kryddextrakter, socker. Kycklingbrösten är filéade med maskin. Var observant på att det kan förekomma delar av bröstbenet. GLAZE (60g) : Mango chutney (socker, mango, vinäger, salt, chili, ingefära, vitlök), vatten, socker, glukossirap, fruktos, kaffirlimeblad, ingefära, chili, kryddextrakt (ingefära), konserveringsmedel (E211, E202), paprikabitar, koriander, cayennepeppar.

Ursprungsland:

Sverige

Tillagning:

Var noga med hygienen. Diska redskap och tvätta händerna före och efter hantering. Kycklingfiléerna grillas eller steks och är klara när kärntemperaturen är 72°C och köttsaften är helt klar utan rosa inslag. Pensla på glazen när ca 2 min återstår av tillagningstiden.

Hållbarhet & förvaring:

Hållbarhet: 10 dagar.
Förvaring: Förvaras vid högst +4°C

Näringsvärde per 100g:

  • energi 460 kJ / 110 kcal
  • fett 2.6 g
  • fett <0.5 g
  • - varav mättat fett 0.7 g
  • - varav mättat fett <0.5 g
  • kolhydrat 0.8 g
  • kolhydrat 58 g
  • - varav sockerarter <0.5 g
  • - varav sockerarter 48 g
  • protein 21 g
  • protein <0.5 g
  • salt 1.5 g
  • salt 0.9 g
Recept med

Marinerad tvådelad kycklingfilé grillkrydda med glaze

Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök

5
(4)

Fetaostkräm med chili och oregano

15min
3.8
(12)

Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök

55min
4.2
(59)