Recept
Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad tvådelad kycklingfilé grillkrydda
- 2 dl Majonnäs
- 2 dl Crème fraiche
- 0.5 dl Mjölk
- 200 g Blåmögelost
- 1 st Isbergssalladshuvud
- 4 st Skivor bacon
Tillagning:
-
Vänd ihop majonnäs och crème fraiche, smula ner osten och tillsätt mjölken till krämig konsistens. Ställ kallt fram till servering.
-
Stek baconskivorna knapriga, låt svalna och finhacka dem.
-
Ta bort stjälken och skär salladshuvudet i fyra klyftor.
-
Servera salladsklyftorna generöst med dressing och garnera med baconkrispet.
-
Servera med grillad kyckling, gärna vår marinerade tvådelad kycklingfilé grillkrydda med glaze.
Liknande recept
Läs mer om Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Läs mer om Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Läs mer om Fetaostkräm med chili och oregano
Fetaostkräm med chili och oregano
Läs mer om Grillad majskycklingfilé med rostad tomatsallad med sardeller, gröna oliver och oregano
Grillad majskycklingfilé med rostad tomatsallad med sardeller, gröna oliver och oregano
Läs mer om Krämig potatissallad med jalapeño, pumpakärnor och parmesan
Krämig potatissallad med jalapeño, pumpakärnor och parmesan
Läs mer om Vattenmelon med mynta och chipotle
Vattenmelon med mynta och chipotle
Läs mer om Sparrisrisotto med citron och pecorino
Sparrisrisotto med citron och pecorino
Läs mer om Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter
Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter
Läs mer om Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd
Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd
Läs mer om Chicken Wings med grillade grönsaker