Recept
Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad tvådelad kycklingfilé grillkrydda
- 2 dl Majonnäs
- 2 dl Crème fraiche
- 0.5 dl Mjölk
- 200 g Blåmögelost
- 1 st Isbergssalladshuvud
- 4 st Skivor bacon
Tillagning:
-
Vänd ihop majonnäs och crème fraiche, smula ner osten och tillsätt mjölken till krämig konsistens. Ställ kallt fram till servering.
-
Stek baconskivorna knapriga, låt svalna och finhacka dem.
-
Ta bort stjälken och skär salladshuvudet i fyra klyftor.
-
Servera salladsklyftorna generöst med dressing och garnera med baconkrispet.
-
Servera med grillad kyckling, gärna vår marinerade tvådelad kycklingfilé grillkrydda med glaze.
Liknande recept
Läs mer om Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Läs mer om Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Läs mer om Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili
Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili
Läs mer om Grillad majs med misomajonnäs, salladslök och rostade sesamfrön
Grillad majs med misomajonnäs, salladslök och rostade sesamfrön
Läs mer om Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Läs mer om Vattenmelon med mynta och chipotle
Vattenmelon med mynta och chipotle
Läs mer om Grillad kyckling med sötpotatissallad med apelsinvinägrett
Grillad kyckling med sötpotatissallad med apelsinvinägrett
Läs mer om Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale
Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale
Läs mer om Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd
Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd
Läs mer om Grillad kycklinglårfilé med couscous & tomat-russin relish (salsa)