Recept

Green chili slaw

0
(0)
Denna härliga slaw får en härlig hetta av jalapeno och ingefära. Mycket god till grillad kyckling och till en god kycklingburgare.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 500 g Vitkål (el. vitkål och rödkål)
  • 1 st Gul lök
  • 1 st Jalapenos (2 om du vill ha starkare slaw)
  • 1.5 kruka Hackad koriander
  • 25 g Färsk Ingefära
  • 1 st Vitlöksklyfta (stor), finhackad
  • 5 msk Limejuice
  • 1.5 msk Farinsocker
  • 1.5 msk Fisksås
  • 0.5 dl Majonnäs
  • 1 msk Japansk soja
  • Salt

Tillagning:

  1. Strimla kålen fint med mandolin eller osthyvel. Skiva löken tunt, kärna ur och hacka chilin fint. Blanda alltsammans tillsammans med koriander i en stor bunke.

  2. Skala och finhacka eller riv ingefäran. Rör samman ingefära, vitlök, limesaft, soja, farinsocker och fisksås. Blanda ner tillsammans med majonnäs i bunken.

  3. Massera gärna slawen med händerna. Låt stå minst 30 min innan servera och smaka ev. av med lite salt.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Marinerade kycklingben storpack

Läs mer

Liknande recept

Fetaostkräm med chili och oregano

15min
3.9
(18)

Krämig potatissallad med jalapeño, pumpakärnor och parmesan

30min
3.5
(25)

Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök

55min
4.2
(59)

Tomat- och bönröra

15min
0
(0)

Coleslaw

20min
2
(4)

Sesam- och sojaglaserad rostad potatis

30min
5
(4)

Somrig potatissallad

30min
0
(0)

Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter

20min
0
(0)

Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd

30min
3
(2)

Chicken Wings med grillade grönsaker

4
(1)