Recept
Sweet corn mac n´cheese

Bjud på en klassisk grillrätt i USA. Bra rätt att förbereda.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 25min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad tvådelad kycklingfilé grillkrydda
- 4 dl Makaroner
- 1 st Nypa riven muskotnöt
- 3 msk Smör
- 4 dl Cheddarost, riven
- 3 msk Vetemjöl
- 2 dl Majs
- 5 dl Mjölk
- 1 dl Ströbröd
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 225°C.
-
Koka makaronerna al dente och skölj dem i kallt vatten för att avstanna kokningen.
-
Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjöl.
-
Tillsätt mjölken bitvis och låt koka upp under fortsatt vispning till krämig konsistens. Smaka av med muskot, salt och peppar.
-
Vänd ner makaroner, ost och hälften av majsen i såsen.
-
Häll makaronblandningen i en ca 20x20 cm ugnsfast form. Strö över ströbröd och resten av majsen på makaronblandningen.
-
Gratinera i övre delen av ugnen tills ytan är krispig och gyllenbrun.
-
Servera med grillad kyckling, gärna vår marinerade tvådelade kycklingfilé grillkrydda med glaze. Glazen penslas på i slutet av grillningen.
