Recept
Sweet corn mac n´cheese
Bjud på en klassisk grillrätt i USA. Bra rätt att förbereda.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 25min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad tvådelad kycklingfilé grillkrydda
- 4 dl Makaroner
- 1 st Nypa riven muskotnöt
- 3 msk Smör
- 4 dl Cheddarost, riven
- 3 msk Vetemjöl
- 2 dl Majs
- 5 dl Mjölk
- 1 dl Ströbröd
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 225°C.
-
Koka makaronerna al dente och skölj dem i kallt vatten för att avstanna kokningen.
-
Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjöl.
-
Tillsätt mjölken bitvis och låt koka upp under fortsatt vispning till krämig konsistens. Smaka av med muskot, salt och peppar.
-
Vänd ner makaroner, ost och hälften av majsen i såsen.
-
Häll makaronblandningen i en ca 20x20 cm ugnsfast form. Strö över ströbröd och resten av majsen på makaronblandningen.
-
Gratinera i övre delen av ugnen tills ytan är krispig och gyllenbrun.
-
Servera med grillad kyckling, gärna vår marinerade tvådelade kycklingfilé grillkrydda med glaze. Glazen penslas på i slutet av grillningen.
Liknande recept
Läs mer om Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika
Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika
Läs mer om Fetaostkräm med chili och oregano
Fetaostkräm med chili och oregano
Läs mer om Grillad majskycklingfilé med rostad tomatsallad med sardeller, gröna oliver och oregano
Grillad majskycklingfilé med rostad tomatsallad med sardeller, gröna oliver och oregano
Läs mer om Mac ´n cheese med ostbågar, koriander & salladslök
Mac ´n cheese med ostbågar, koriander & salladslök
Läs mer om Coleslaw
Coleslaw
Läs mer om BBQ-Chicken Club Sandwich
BBQ-Chicken Club Sandwich
Läs mer om Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Läs mer om Somrig potatissallad
Somrig potatissallad
Läs mer om Kycklingshawarma på grillad kyckling
Kycklingshawarma på grillad kyckling
Läs mer om Drumsticks med grillad majskolv & BBQ-marinerade bönor