Recept

Krämig potatissallad med jalapeño, pumpakärnor och parmesan

3.5
(16)
En härlig potatissallad med färskpotatis med lite hetta från jalapeño.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 st Jalapeño
  • 1 st Kruka koriander
  • 1.5 dl Rostade pumpakärnor
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 30 g Parmesan
  • 1 dl Majonnäs
  • 1 msk Vatten
  • Salt och peppar
  • 800 g Färskpotatis (eller småpotatis)
  • 1 st Knippe rädisor
  • 2 st Nävar salladsskott
  • 1 dl Smulad parmesan

Tillagning:

  1. Börja med att grilla jalapeñon tills den har fått ordentligt med färg. Låt svalna lite och skrapa sedan ut fröna för att få en lite mildare hetta.

  2. Mixa samman jalapeño, vitlök, pumpakärnor (spara några till topping), parmesan, majonnäs och vatten till en krämig dressing. Späd ev. med mer vatten om du tycker dressingen är för grov. Smaka av med salt.

  3. Koka potatisen i ordentligt saltat vatten. Häll av potatisen och sväng runt den varma potatisen med dressingen.

  4. Låt kallna och vänd sedan ner tunnskivade rädisor och grovhackad sallad. Toppa med grovhackade pumpakärnor, smulad parmesan och servera salladen rumstempererad.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.5 / 5. Antal röster: 16

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Chicken Drumsticks Grillkryddade

Läs mer

Liknande recept

Romansallad med gurka och krämig japansk dressing

20min
0
(0)

Grillad kyckling med sötpotatissallad med apelsinvinägrett

20min
4
(1)

Grillade kycklingbröstfiléer med grön sparris och stekt tomat

20min
0
(0)