Recept
Sesam- och sojaglaserad rostad potatis

Rostade potatisar 2.0! Salta och lite nötiga blir potatisen av soja- och sesamglazen. Vill du lägga till lite sötma som gör den en aning karamelliserad kan du tillsätta lite honung under bryningen. Servera till grillad kyckling!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad kycklinglårfilé Criolla BBQ
- 1 kg Småpotatis (Färsk eller delikatesspotatis)
- 1 msk Rapsolja
- 3 msk Smör
- 1 st Vitlöksklyfta
- 2 msk Japansk soja
- 1 msk Sesamolja
- 0.5 tsk Nymalen svartpeppar
- 2 msk Rostade sesamfrön
- 2 st Salladslökar
- Salt
Tillagning:
-
Värm ugnen till 225°C. Sväng runt potatisen med lite olja i en ugnsfast form och krydda med salt. Rosta tills potatisen är mjuk.
-
Hetta upp en stor stekpanna med smör och vitlök som du bara krossar lätt. Bryn potatisen i smöret i någon minut tills den börjar få lite färg.
-
Slå på soja och sesamolja och sväng runt pannan så att all potatis täcks. Låt glazera i någon minut och ta sedan pannan från värmen.
-
Toppa med rostade sesamfrön och finhackad salladslök. Servera potatisen varm till den grillade kycklingen.
