Recept

Sesam- och sojaglaserad rostad potatis

5
(4)
Rostade potatisar 2.0! Salta och lite nötiga blir potatisen av soja- och sesamglazen. Vill du lägga till lite sötma som gör den en aning karamelliserad kan du tillsätta lite honung under bryningen. Servera till grillad kyckling!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Marinerad kycklinglårfilé Criolla BBQ
  • 1 kg Småpotatis (Färsk eller delikatesspotatis)
  • 1 msk Rapsolja
  • 3 msk Smör
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 2 msk Japansk soja
  • 1 msk Sesamolja
  • 0.5 tsk Nymalen svartpeppar
  • 2 msk Rostade sesamfrön
  • 2 st Salladslökar
  • Salt

Tillagning:

  1. Värm ugnen till 225°C. Sväng runt potatisen med lite olja i en ugnsfast form och krydda med salt. Rosta tills potatisen är mjuk.

  2. Hetta upp en stor stekpanna med smör och vitlök som du bara krossar lätt. Bryn potatisen i smöret i någon minut tills den börjar få lite färg.

  3. Slå på soja och sesamolja och sväng runt pannan så att all potatis täcks. Låt glazera i någon minut och ta sedan pannan från värmen.

  4. Toppa med rostade sesamfrön och finhackad salladslök. Servera potatisen varm till den grillade kycklingen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 4

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Marinerad kycklinglårfilé Lemon BBQ med glaze

Läs mer

Liknande recept

Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing

4.5
(2)

Fluffig moussaka med potatis, aubergine och tomat

60min
4.7
(6)

Tomatsallad med vitlöksolja, Burrata och krispig panko

60min
3.9
(18)

Tomat- och bönröra

15min
0
(0)

Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon

20min
0
(0)

Vattenmelon med mynta och chipotle

10min
2.3
(3)

Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw

30min
0
(0)

Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale

30min
4.5
(2)

Green chili slaw

20min
0
(0)

Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd

30min
3
(2)