Recept
Sesam- och sojaglaserad rostad potatis

Rostade potatisar 2.0! Salta och lite nötiga blir potatisen av soja- och sesamglazen. Vill du lägga till lite sötma som gör den en aning karamelliserad kan du tillsätta lite honung under bryningen. Servera till grillad kyckling!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad kycklinglårfilé Green Chili BBQ
- 1 kg Småpotatis (Färsk eller delikatesspotatis)
- 1 msk Rapsolja
- 3 msk Smör
- 1 st Vitlöksklyfta
- 2 msk Japansk soja
- 1 msk Sesamolja
- 0.5 tsk Nymalen svartpeppar
- 2 msk Rostade sesamfrön
- 2 st Salladslökar
- Salt
Tillagning:
-
Värm ugnen till 225°C. Sväng runt potatisen med lite olja i en ugnsfast form och krydda med salt. Rosta tills potatisen är mjuk.
-
Hetta upp en stor stekpanna med smör och vitlök som du bara krossar lätt. Bryn potatisen i smöret i någon minut tills den börjar få lite färg.
-
Slå på soja och sesamolja och sväng runt pannan så att all potatis täcks. Låt glazera i någon minut och ta sedan pannan från värmen.
-
Toppa med rostade sesamfrön och finhackad salladslök. Servera potatisen varm till den grillade kycklingen.
Liknande recept
Läs mer om Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Läs mer om Fetaostkräm med chili och oregano
Fetaostkräm med chili och oregano
Läs mer om Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple
Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple
Läs mer om Tomat- och bönröra
Tomat- och bönröra
Läs mer om Vattenmelon med mynta och chipotle
Vattenmelon med mynta och chipotle
Läs mer om Örthummus toppad med rå lök och het paprika
Örthummus toppad med rå lök och het paprika
Läs mer om BBQ-Chicken Club Sandwich
BBQ-Chicken Club Sandwich
Läs mer om Sommarsnabb bearnaisesås
Sommarsnabb bearnaisesås
Läs mer om Grillad kyckling med tomat, mozzarella & grillad paprika
Grillad kyckling med tomat, mozzarella & grillad paprika
Läs mer om Drumsticks med grillad majskolv & BBQ-marinerade bönor