Recept
Sesam- och sojaglaserad rostad potatis
Rostade potatisar 2.0! Salta och lite nötiga blir potatisen av soja- och sesamglazen. Vill du lägga till lite sötma som gör den en aning karamelliserad kan du tillsätta lite honung under bryningen. Servera till grillad kyckling!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad kycklinglårfilé Green Chili BBQ
- 1 kg Småpotatis (Färsk eller delikatesspotatis)
- 1 msk Rapsolja
- 3 msk Smör
- 1 st Vitlöksklyfta
- 2 msk Japansk soja
- 1 msk Sesamolja
- 0.5 tsk Nymalen svartpeppar
- 2 msk Rostade sesamfrön
- 2 st Salladslökar
- Salt
Tillagning:
-
Värm ugnen till 225°C. Sväng runt potatisen med lite olja i en ugnsfast form och krydda med salt. Rosta tills potatisen är mjuk.
-
Hetta upp en stor stekpanna med smör och vitlök som du bara krossar lätt. Bryn potatisen i smöret i någon minut tills den börjar få lite färg.
-
Slå på soja och sesamolja och sväng runt pannan så att all potatis täcks. Låt glazera i någon minut och ta sedan pannan från värmen.
-
Toppa med rostade sesamfrön och finhackad salladslök. Servera potatisen varm till den grillade kycklingen.
Liknande recept
Läs mer om Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Läs mer om Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Läs mer om Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Läs mer om Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Läs mer om Grillad majs med misomajonnäs, salladslök och rostade sesamfrön
Läs mer om Grillad majs med misomajonnäs, salladslök och rostade sesamfrön
Grillad majs med misomajonnäs, salladslök och rostade sesamfrön
Läs mer om Mac ´n cheese med ostbågar, koriander & salladslök
Läs mer om Mac ´n cheese med ostbågar, koriander & salladslök
Mac ´n cheese med ostbågar, koriander & salladslök
Läs mer om Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon
Läs mer om Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon
Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon
Läs mer om Sparrisrisotto med citron och pecorino
Läs mer om Sparrisrisotto med citron och pecorino
Sparrisrisotto med citron och pecorino
Läs mer om Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Läs mer om Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Läs mer om Kycklingshawarma på grillad kyckling
Läs mer om Kycklingshawarma på grillad kyckling
Kycklingshawarma på grillad kyckling
Läs mer om Grillade kycklingbröstfiléer med grön sparris och stekt tomat
Läs mer om Grillade kycklingbröstfiléer med grön sparris och stekt tomat
Grillade kycklingbröstfiléer med grön sparris och stekt tomat
Läs mer om Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd
Läs mer om Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd