Recept
Grillad kycklinglårfilé med couscous & tomat-russin relish (salsa)
Marinera din egen kycklinglårfilé eller använd Guldfågelns färdigmarinerade kycklinglårfilé med glaze som finns i sommarsortimentet.
Antal personer:
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad kycklinglårfilé
- 3 dl Couscous
- 5 dl Vatten (el. kycklingbuljong)
- 1 dl Strimlad salladslök eller gul lök, hackad
- 0.5 dl Basilika, grovt hackad
- 1 msk Olivolja
- Salt och peppar
- 4 st Tomater, tärningar
- 1 dl Gula russin, grovt hackade
- 1 dl Gul lök, finhackad
- 2 msk Äppelcidervinäger
- 1 msk Olivolja
- 1 msk Honung
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Tänd grillen. Grilla den marinerade kycklingen.
-
Koka upp vatten/buljong i en kastrull och tillsätt couscous och olja. Dra från värmen. Rör om och lägg på locket. Låt stå i 7-8 min.
-
Hacka ingredienserna till både couscous och relish.
-
Blanda samman tomat, russin, gul lök, vinäger, olja och honung till relishen och smaka av med salt och peppar.
-
Blanda ner lök och basilika i couscousen och smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Läs mer om Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika
Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika
Läs mer om Tomatsallad med vitlöksolja, Burrata och krispig panko
Tomatsallad med vitlöksolja, Burrata och krispig panko
Läs mer om Rostad auberginekräm med yoghurt, granatäpple och mynta
Rostad auberginekräm med yoghurt, granatäpple och mynta
Läs mer om Grillad majs med misomajonnäs, salladslök och rostade sesamfrön
Grillad majs med misomajonnäs, salladslök och rostade sesamfrön
Läs mer om Sweet corn mac n´cheese
Sweet corn mac n´cheese
Läs mer om BBQ-Chicken Club Sandwich
BBQ-Chicken Club Sandwich
Läs mer om Potatissallad med bakade betor och getost
Potatissallad med bakade betor och getost
Läs mer om Picklade grönsaker
Picklade grönsaker
Läs mer om Somrig potatissallad
Somrig potatissallad
Läs mer om Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd