Recept

Grillad kyckling med sötpotatissallad med apelsinvinägrett

4
(1)
Till oss som älskar sötpotatis! Denna sötpotatissallad passar perfekt för en lyckad grillkväll.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Marinerad majskycklingfilé Summer BBQ
  • 800 g Sötpotatis
  • 150 g Haricots Vertes
  • 1 st Chorizo, färsk
  • 1 st Apelsin, saft och filéer
  • 0.5 dl Sherryvinäger
  • 1 dl Olivolja
  • 2 msk Gräslök, finhackad
  • 2 msk Salladslök, fint skivad

Tillagning:

  1. Koka potatisen färdig i saltat vatten ca 30 min, känn efter med en sticka. Koka haricots Verts ca 2-3 minuter, skölj med kallt vatten för att avstanna kokning.

  2. Töm färsblandningen ur chorizon och stek till en krispig färs.

  3. Vispa en vinägrett av oljan, apelsinsaft och vinägern och smaka av med salt.

  4. kala och skär 3x3 cm stora kuber av sötpotatisen och lägg i en skål. Blanda i haricots verts, apelsinfiléer och salladslök. Häll över apelsinvinägretten och garnera med chorizon och gräslöken.

  5. Servera med grillad kyckling, gärna vår marinerade majskycklingfilé Summer BBQ

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök

5
(4)

Fluffig moussaka med potatis, aubergine och tomat

60min
4.7
(6)

Fetaostkräm med chili och oregano

15min
3.6
(13)

Grillad majskycklingfilé med rostad tomatsallad med sardeller, gröna oliver och oregano

25min
4.5
(12)

Tomat- och bönröra

15min
0
(0)

Potatissallad med bakade betor och getost

30min
4
(1)

Kycklingshawarma på grillad kyckling

30min
5
(1)

Kryddsmör Espanol

15min
0
(0)

Grillad Kyckling med lök & vaxbönsallad Dijonaisse

20min
0
(0)

Green chili slaw

20min
0
(0)