Recept

Grillad kyckling med sötpotatissallad med apelsinvinägrett

4
(1)
Till oss som älskar sötpotatis! Denna sötpotatissallad passar perfekt för en lyckad grillkväll.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Marinerad majskycklingfilé Summer BBQ
  • 800 g Sötpotatis
  • 150 g Haricots Vertes
  • 1 st Chorizo, färsk
  • 1 st Apelsin, saft och filéer
  • 0.5 dl Sherryvinäger
  • 1 dl Olivolja
  • 2 msk Gräslök, finhackad
  • 2 msk Salladslök, fint skivad

Tillagning:

  1. Koka potatisen färdig i saltat vatten ca 30 min, känn efter med en sticka. Koka haricots Verts ca 2-3 minuter, skölj med kallt vatten för att avstanna kokning.

  2. Töm färsblandningen ur chorizon och stek till en krispig färs.

  3. Vispa en vinägrett av oljan, apelsinsaft och vinägern och smaka av med salt.

  4. kala och skär 3x3 cm stora kuber av sötpotatisen och lägg i en skål. Blanda i haricots verts, apelsinfiléer och salladslök. Häll över apelsinvinägretten och garnera med chorizon och gräslöken.

  5. Servera med grillad kyckling, gärna vår marinerade majskycklingfilé Summer BBQ

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing

30min
5
(2)

Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd

30min
3
(2)

Drumsticks med grillad majskolv & BBQ-marinerade bönor

0
(0)