Recept

Grillad kyckling med sötpotatissallad med apelsinvinägrett

4
(1)
Till oss som älskar sötpotatis! Denna sötpotatissallad passar perfekt för en lyckad grillkväll.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 800 g Sötpotatis
  • 150 g Haricots Vertes
  • 1 st Chorizo, färsk
  • 1 st Apelsin, saft och filéer
  • 0.5 dl Sherryvinäger
  • 1 dl Olivolja
  • 2 msk Gräslök, finhackad
  • 2 msk Salladslök, fint skivad

Tillagning:

  1. Koka potatisen färdig i saltat vatten ca 30 min, känn efter med en sticka. Koka haricots Verts ca 2-3 minuter, skölj med kallt vatten för att avstanna kokning.

  2. Töm färsblandningen ur chorizon och stek till en krispig färs.

  3. Vispa en vinägrett av oljan, apelsinsaft och vinägern och smaka av med salt.

  4. kala och skär 3x3 cm stora kuber av sötpotatisen och lägg i en skål. Blanda i haricots verts, apelsinfiléer och salladslök. Häll över apelsinvinägretten och garnera med chorizon och gräslöken.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Grillade innerfiléer Barbecue

Läs mer

Liknande recept

Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing

30min
5
(2)

Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon

20min
0
(0)

Grillade kycklingbröstfiléer med grön sparris och stekt tomat

20min
0
(0)