Marinerad kycklingfilébricka

Art nr: 1273-K

Innehåll:

MARINERAD KYCKLINGLÅRFILÉ: Kycklinglårfilé(96%), salt, lök, druvsocker, vitlök, naturliga aromer, paprikapulver, citronjuicepulver, jalapeno (grön), persilja, vitvinsvinägerextrakt, kryddextrakt, rapsolja MARINERAD KYCKLINGBRÖSTFILÉ: Kycklingbröstfilé (85%), vatten, salt, paprikapulver, svartpeppar, lök, kycklingbuljong (salt), vitlök, ingefära, spiskummin, koriander, cayennepeppar, rapsolja, vitvinsvinägerextrakt, kryddextrakt, socker. GLAZE (60g) : Mango chutney (socker, mango, vinäger, salt, chili, ingefära, vitlök), vatten, socker, glukossirap, fruktos, kaffirlimeblad, ingefära, chili, kryddextrakt (ingefära), konserveringsmedel (E211, E202), paprikabitar, koriander, cayennepeppar.

Ursprungsland:

Sverige

Tillagning:

Var noga med hygienen. Diska redskap och tvättahänderna före och efter hantering.Kycklingen grillas eller steks och är klara när kärn-temperaturen är 72°C och köttsaften är helt klar utan rosa inslag.

Hållbarhet & förvaring:

Hållbarhet: 10 dagar.
Förvaring: Förvaras vid högst +4°C

Näringsvärde per 100g:

  • MARINERAD KYCKLINGLÅRFILÉ:

  • energi 700 kJ / 170 kcal
  • fett 9.2 g
  • - varav mättat fett 2.9 g
  • kolhydrat 1.9 g
  • - varav sockerarter 1.1 g
  • protein 18 g
  • salt 1.5 g
  • MARINERAD KYCKLINGBRÖSTFILÉ:

  • energi 460 kJ / 110 kcal
  • fett 2.6 g
  • - varav mättat fett 0.7 g
  • kolhydrat 0.8 g
  • - varav sockerarter <0.5 g
  • protein 21 g
  • salt 1.5 g
  • GRILLGLAZE:

  • energi 1000 kJ / 230 kcal
  • fett <0.5 g
  • - varav mättat fett <0.5 g
  • kolhydrat 58 g
  • - varav sockerarter 48 g
  • protein <0.5 g
  • salt 0.9 g
Recept med

Marinerad kycklingfilébricka

Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika

20min
5
(2)

Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple

20min
3.5
(4)

Sparrisrisotto med citron och pecorino

30min
0
(0)

Sommarsnabb bearnaisesås

15min
3.5
(4)

Potatissallad med bakade betor och getost

30min
4
(1)

Grillad kyckling med rostad potatissallad & spetspaprika

35min
0
(0)