Recept
Kycklingschnitzel med rökt skinka och cheddar
Schnitzel med rökt skinka och cheddarost, serveras med gröna ärtor och potatismos. Klassiker som uppskattas av alla.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 600 g Tunnskivad kycklingfilé
- 8 st Skivor rökt skinka
- 8 st Skivor cheddarost eller annan smakrik ost
- 2 dl Vetemjöl till panering
- 2 st Ägg till panering
- 2 dl Skorpmjöl till panering
- 5 dl Gröna ärtor
- 4 port Hemlagat potatismos
Tillagning:
-
Lägg ut hälften av alla kycklingskivorna på en skärbräda. Lägg på skivad rökt skinka och cheddarost. Krydda med salt och peppar. Lägg därefter över de andra skivorna.
-
Dubbelpanera kycklingschnitzlarna genom att först vända dem i mjöl och därefter i ägg och sist skorpmjöl.
-
Stek gyllenbruna och knapriga i smör och servera med kokta gröna ärtor, potatismos och eventuellt lite smält smör.
Liknande recept
Läs mer om Toscanska Kycklingrullader
Toscanska Kycklingrullader
Läs mer om Örtpanerad kycklingfilé med potatis- och pumpamos smaksatt med parmesan och syrade rädisor
Örtpanerad kycklingfilé med potatis- och pumpamos smaksatt med parmesan och syrade rädisor
Läs mer om Piccatakyckling med potatissallad
Piccatakyckling med potatissallad
Läs mer om Mannerströms Grillade kycklingskivor med kapris, rödbetor, rödlök och bacon
Mannerströms Grillade kycklingskivor med kapris, rödbetor, rödlök och bacon
Läs mer om Kycklingwok med Tunnskivad kycklingfilé
Kycklingwok med Tunnskivad kycklingfilé
Läs mer om Kycklingsandwich med avokado, mangomayo & syltad lök
Kycklingsandwich med avokado, mangomayo & syltad lök
Läs mer om Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap
Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap
Läs mer om Kycklingrullader med currysås, linser & blomkålssallad
Kycklingrullader med currysås, linser & blomkålssallad
Läs mer om Ugnsgratinerad kycklingfilé med Café du Paris-sås
Ugnsgratinerad kycklingfilé med Café du Paris-sås
Läs mer om Citronglacerade kycklingskivor med Quinoasallad