Recept

Kycklingschnitzel med rökt skinka och cheddar

3.8
(6)
Schnitzel med rökt skinka och cheddarost, serveras med gröna ärtor och potatismos. Klassiker som uppskattas av alla.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Tunnskivad kycklingfilé
  • 8 st Skivor rökt skinka
  • 8 st Skivor cheddarost eller annan smakrik ost
  • 2 dl Vetemjöl till panering
  • 2 st Ägg till panering
  • 2 dl Skorpmjöl till panering
  • 5 dl Gröna ärtor
  • 4 port Hemlagat potatismos

Tillagning:

  1. Lägg ut hälften av alla kycklingskivorna på en skärbräda. Lägg på skivad rökt skinka och cheddarost. Krydda med salt och peppar. Lägg därefter över de andra skivorna.

  2. Dubbelpanera kycklingschnitzlarna genom att först vända dem i mjöl och därefter i ägg och sist skorpmjöl.

  3. Stek gyllenbruna och knapriga i smör och servera med kokta gröna ärtor, potatismos och eventuellt lite smält smör.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.8 / 5. Antal röster: 6

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tunnskivad Kycklingfilé

Läs mer

Liknande recept

Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron

30min
4.2
(5)

Toscanska Kycklingrullader

30min
4
(18)

Örtpanerad kycklingfilé med potatis- och pumpamos smaksatt med parmesan och syrade rädisor

4.5
(4)

Mannerströms Grillade kycklingskivor med kapris, rödbetor, rödlök och bacon

20min
0
(0)

Kycklingwok med Tunnskivad kycklingfilé

25min
3.7
(6)

Kycklingsandwich med avokado, mangomayo & syltad lök

20min
5
(2)

Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap

30min
3.5
(4)

Kycklingrullader med currysås, linser & blomkålssallad

20min
3
(2)

Ugnsgratinerad kycklingfilé med Café du Paris-sås

4.2
(6)

Citronglacerade kycklingskivor med Quinoasallad

70min
5
(1)