Recept

Kycklingwok med Tunnskivad kycklingfilé

3
(3)
En härlig fräsch och god kycklingwok med många färgglada och nyttiga grönsaker. Toppad med lite cashewnötter och limesaft.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Tunnskivad kycklingfilé
  • 250 g Äggnudlar
  • 1 st Knippe salladslök
  • 4 msk Jordnötsolja
  • 1 st Röd chili
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Broccolibukett
  • 2 st Röda paprikor
  • 150 g Sugersnaps
  • 100 g Böngroddar
  • 8 st Champinjoner
  • 0.5 msk Fisksås
  • 1 tsk Sesamolja
  • 2 st Lime
  • 0.5 dl Cashewnötter
  • Koriander
  • 5 msk Soja
  • 2 msk Hoisinsås
  • 0.5 tsk Torkad ingefära
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 tsk Honung

Tillagning:

  1. Koka nudlarna precis mjuka. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten.

  2. Strimla kyckling och salladslök. Värm olja i en wokpanna och lägg i salladslöken och kycklingen.

  3. Finhacka vitlök och chili, blanda ner i kycklingen. Skär broccoli i mindre buketter och lägg ner i woken. Strimla paprikan, skär svampen i skivor och lägg ner dem i woken och låt dem bli varma.

  4. Häll i fisksås och sesamolja. Blanda i nudlar.

  5. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna.

  6. Skär limen på hälften och grilla i stekpanna.

  7. Rör samman dressingen - soja, Hoisinsås, ingefära, pressad vitlök, honung.

  8. Pressa lime över woken, toppa med cashewnötterna och koriandern. Servera med dressingen i en skål vid sidan om.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3 / 5. Antal röster: 3

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tunnskivad Kycklingfilé

Läs mer

Liknande recept

Toscanska Kycklingrullader

30min
3.8
(5)

Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap

30min
3
(2)

Citronglacerade kycklingskivor med Quinoasallad

70min
0
(0)