Recept

Kyckling i buljong med vårprimörer och gremolata

5
(3)
God och nyttig buljong med fräscha grönsaker och örtblandning. Gott med en skiva rågbröd till.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Kycklinglårfilé
  • 2 dl Vitt vin
  • 7 dl kycklingbuljong
  • 1 st Vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 1 st Gul lök, hackad
  • 8 st Gröna sparris, ansade
  • 8 st Buntmorötter, ansade
  • 4 st Salladslökar
  • 1 dl Gröna ärtor, gärna färska
  • Salt och peppar
  • Matolja
  • 3 st Kvistar kruspersilja, plockade
  • 3 st Kvistar basilika, plockade
  • 3 st Kvistar mynta, plockade
  • 1 st Vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 st Citron, saften och rivet skal
  • 1 dl Olivolja
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Svetta löken och vitlöken i en kastrull i lite matolja, slå på vinet och koka i 5 minuter. Tillsätt buljongen och koka upp.

  2. Skär sparris, morötter och salladslökar i snygga stavar.

  3. Lägg först i kycklingen och sjud några minuter, lägg därefter i morötterna och sjud i ca 5 minuter. Tillsätt sparris och salladslök och koka ytterligare i 2 minuter.

  4. Lägg i ärtorna precis innan servering och smaka av med salt och peppar.

  5. Gremolata: Hacka örterna fint och blanda med vitlök, citron och olivolja, smaka av med salt och peppar.

  6. Servera kycklingbuljongen med en klick gremolata i.

  7. Tänk på att inte koka grönsakerna för länge, då förlorar de både sin spänst och färg.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 3

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklinglårfilé

Läs mer